Fotó: kecskemetite.hu

NB I: Bajnokságon belülről vásárolt Magyar Kupa-győztes játékost a Kecskemét - hivatalos

Az U21-es válogatott középpályás, Kovács Barnabás a ZTE-től érkezett a kecskemétiekhez.
Nyikes Zoltán 2024. június 11., kedd 15:38
Fotó: kecskemetite.hu
Az U21-es válogatott középpályás, Kovács Barnabás a ZTE-től érkezett a kecskemétiekhez.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 11., kedd 15:38

Megvan a nyári átigazolási időszak harmadik érkezője is a Kecskemétnél, amely kivásárolta a zalaegerszegi szerződéséből Kovács Barnabást.

A 21 esztendős játékos Dunaújvárosban kezdett el futballozni, és már a 2018/2019-es idényben rendszeresen játszhatott az NB III-as felnőtt együttesben. Két idényt követően a ZTE figyelt fel rá, ahol elsőre 15 tétmeccsen kapott bizalmat az NB I-es keretben. A 2021/2022-es szezonra Tiszakécskére adták kölcsön az NB II-be, 36 mérkőzésen 5 gólig jutott a Tisza-partiaknál. Ezt követően visszatért Zalaegerszegre, két év alatt 36 találkozón számoltak vele, 2023-ban a MOL Magyar Kupát is megnyerte, majd a nemzetközi porondon is bemutatkozhatott. A ZTE-től 51 tétmérkőzés után búcsúzik, ezeken 5 gólpasszt adott.

Kovács Barnabás az U21-es válogatottban is szerepelt korábban, a 181 centiméter magas játékos a középpálya több posztján is bevethető, hiszen a támadások építéséből is szívesen kiveszi a részét.

– A váltás lehetősége már a bajnokság végén felvetődött, a KTE éreztette velem, hogy meg akar szerezni, amin a több játéklehetőség érdekében el is gondolkodtam természetesen a menedzseremmel és a családommal. Úgy érzem, hogy ez volt a jó döntés. Mindig lépésről lépésre haladok, így vagyok ezzel most is. A csapattal természetesen szeretném elérni az elvárt célt, segíteni leginkább gólokkal és gólpasszokkal tudok a magam részéről ebben, ezen leszek. A KTE projektje nagyon szimpatikus volt számomra, mindezt úgy vázolta fel a vezetőség és a vezetőedző, hogy abban engem képzeltek el, ez volt a döntő érv a klubváltás során – mondta Kovács Barnabás a klubhonlapon.

Olvastad már?
Az Újpest visszavásárolná a Viditől a korábbi magyar játékosát
A Csakfoci úgy tudja, hogy az Újpest szívesen látná újra soraiban Katona Mátyást.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz