NB I: Az MLSZ miatt késhet a VAR bevezetése - sajtóinformáció

Egyelőre még mindig nem lehet tudni, hogy lesz-e videobíró az NB I-ben a következő szezontól. Az IFAB szerint a tagszövetségeken múlik, mennyi idő alatt lehet bevezetni a VAR-t.
Dudás Gábor 2020. február 17., hétfő 16:22
Egyelőre még mindig nem lehet tudni, hogy lesz-e videobíró az NB I-ben a következő szezontól. Az IFAB szerint a tagszövetségeken múlik, mennyi idő alatt lehet bevezetni a VAR-t.
Szerző: Dudás Gábor 2020. február 17., hétfő 16:22

Az MLSZ az elmúlt héten egy zártkörű sajtóbeszélgetésen jelentette be, hogy a 2020/21-es szezontól szeretné alkalmazni az NB I-ben a videobírós rendszert, de elképzelhető némi csúszás.

A Népszava szerint azonban a játékvezetők felkészítése még nem kezdődött el. A téli szünetben Törökországban és Veresegyházon edzőtáboroztak a bírók, de a VAR-ról ezeken az eseményeken nem esett szó, pedig a játékvezetőknek minimum nyolc-tíz hónapra van szükségük a rendszer megismeréséhez és megfelelő alkalmazásához - írja a lap.

A Népszava írásban érdeklődött arról, milyen eljárásokat kell lefolytatni a videóbíró bevezetéséhez. A VAR-ral kapcsolatos engedélyeket a sportág nemzetközi szabályalkotó testülete, az IFAB adja ki.

A lap megkérdezte az IFAB-ot is, miért tart hónapokig az engedélyeztetési eljárás? Azt a választ kapták, hogy a tagszövetségeken múlik, mennyi idő alatt lehet bevezetni a VAR-t. A futballszövetségek tájékoztatást kapnak arról, milyen feladatokat kell megoldaniuk, és, ha minden feltételt teljesítettek, akkor jöhet a videóbíró.

Tehát, ha nem lesz VAR 2020 őszén az NB I-ben, akkor ennek nem a FIFA vagy az IFAB lassúsága az oka, ebben az esetben az MLSZ csak saját magát hibáztathatja - olvasható a lap cikkében.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz