A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sajtóbeszélgetésén Vági Márton főtitkár azt mondta, változatlanul az a céljuk, hogy a lehető leghamarabb bevezessék a VAR-t az NB I-ben.

– Tavaly május óta dolgozunk rajta, de a rendszer felállítása meglehetősen bonyolult, például három, különböző képzést kell elvégezniük azoknak, akik majd közreműködnek a rendszer működtetésében, a játékvezetőktől az asszisztenseken át a műszaki csapat tagjaiig – részletezte a főtitkár.

Vági Márton azt is elárulta, hogy a VAR bevezetése előtt 50-60 tesztmérkőzést kell rendeznie az MLSZ-nek, amelyek nem lehetnek tétmeccsek, ezért ezekre valószínűleg Telkiben kerítenek sort.

Hozzátette, Ausztriában már korábban döntöttek a VAR bevezetéséről, de ott is kisebb halasztásra kényszerültek.

A főtitkár elmondta, Magyarországon egyelőre csak Vad II István, Kulcsár Katalin, valamint a december végén visszavonult Kassai Viktor rendelkezik videobírós vizsgával, a rendszer elindításához ezért legalább 60 ember kiképzésére lesz szükség.

A VAR bevezetése mellett fontos lenne, ha a gólvonal-technológiát is használnák az NB I-ben, de ezt nem fogják alkalmazni. Legutóbb, két napja az Újpest – Fehérvár Magyar Kupa-mérkőzésen volt egy kétes szituáció, amelynél csak gólvonal-technológia segítségével lehetett volna eldönteni, hogy Funsho lövése bent volt-e vagy sem. (MTI nyomán)

Az a technikai tervezet, amit az MLSZ szeretne bevezetni, nem lesz alkalmas az ilyen jellegű vitatott esetek tisztázására a jövőben sem:

Bent volt? Nem volt bent?

Bent volt❓ Nem volt bent❓ Az Újpest–Fehérvár kupanyolcaddöntőt vezető Karakó Ferenc szerint nem volt gól. És szerinted❓ 🇭🇺⚽️🤔

Közzétette: M4Sport – 2020. február 11., kedd

Az MLSZ totálisan szembemegy azzal, amit évekig mondott: Korlátlanul lehetnek légiósok az NB I-ben