NB I: A Vasas fontos bejelentést tett az egyik legnagyobb értékéről - hivatalos

Az utóbbi időben parádés formában védő Uram János szerződését 2025.06.30-ig meghosszabbította az angyalföldi klub.
Nyikes Zoltán 2023. február 28., kedd 11:43
Az utóbbi időben parádés formában védő Uram János szerződését 2025.06.30-ig meghosszabbította az angyalföldi klub.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 28., kedd 11:43

2021 nyarán jelentette be Uram János szerződtetését a Vasas, a 22 éves kapus angyalföldi pályafutása ezúttal pedig újabb fontos mérföldkőhöz érkezett:

az NB I-es klub a játékos idén júniusban lejáró szerződését 2025.06.30-ig meghosszabbította - jelentette be a klubhonlap.

Uram a ‪2022/23‬-as bajnoki évad tavaszán, a Ferencváros elleni találkozón debütált az NB I-ben, nem is akárhogyan: a Groupama Arénában nagyszerűen helytállva, parádés bravúrokat bemutatva került be élete első élvonalbeli mérkőzésével a forduló válogatottjába a csakfoci.hu-nál is, de ezt követően a Zalaegerszeg és a Kisvárda elleni teljesítményével is kiérdemelte honlapunknál ezt az elismerést.

A Magyar Labdarúgó Szövetség is díjazta a fiatal kapust, a Vasas játékosa több alkalommal került be a fordulók TOP3 védései közé: a 17. forduló harmadik legszebb védését Uram János mutatta be, Samy Mmaee közeli fejesét hárította parádésan, illetve az elmúlt fordulóban, a Kisvárda elleni bravúrral is a TOP3 védés élén végzett.

– Uram János elmúlt mérkőzéseken nyújtott kiemelkedő teljesítményének értékét tovább növeli, hogy szerződtetésétől számítva több mint másfél évet kellett várnia arra, hogy igazán komoly lehetőséget kapjon, mellyel azonnal élni is tudott. Adottságai vitathatatlanok, ösztönös tehetség, kiváló idegrendszerrel rendelkezik, jó versenyző típus, a sokakra néha teljesítményrombolóan ható stresszhelyzet belőle inkább még jobb teljesítményt hoz ki. Tehetsége mellett szerénység, szorgalom és a munka iránti alázat jellemzi őt, ezért biztos vagyok benne, hogy hosszú távon is sikeres pályafutás előtt áll. Külön öröm számomra, hogy szabadon igazolható játékosként érkezett hozzánk 2021- ben, ami jó példája lehet annak, hogy megfelelő előkészítő és tehetségkutató munkával, a magyar piacon aktívan dolgozva van lehetőség értékes játékosok felkutatására és szerződtetésére kedvező gazdasági feltételekkel is. Akkor egy szabadon igazolható játékos érkezett ingyen, aki most komoly értéket képvisel, több első osztályú klub szívesen látná, ennek ellenére meg tudjuk tartani őt és továbbra is klubunk számára képvisel immár komoly értéket – nyilatkozta a klubhonlapnak Nagy Miklós sportigazgató.

– Nagyon boldog vagyok, hogy újabb évekre kötelezhettem el magam a Vasas mellett, örömmel tölt el, hogy Nagy Miklós sportigazgató hosszú távra tervez velem. Érzem, hogy bíznak bennem, számomra ezt az NB I-es debütálásom és az azóta pályán töltött perceim is megerősítik. Minden alkalommal megtiszteltetés Vasas-címeres mezben játszani, ilyen fiatalon egy ilyen patinás klub kapusának lenni rendkívül motiváló, ezért is nagy lelkesedéssel vágok neki a folytatásnak – mondta Uram.

Olvastad már?
NB I: Nemrég még öt bevethető kapusa volt a Lokinak, mostanra csak egy 17 éves maradt
Megyeri Balázs részleges combfeszítőizom-szakadást szenvedett, ami igen rossz hír a Debrecennek, ugyanis Hrabina Alex és Gróf Dávid télen távozott, Raul Balbaraut pedig néhány napja kölcsönadták.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz