NB I: A Vasas most legyőzte a Fradit, Dzsudzsák újra a legjobbak között - itt a forduló válogatottja

Az NB I 17. fordulóját követően összeszedtük, mely játékosok teljesítettek a legjobban honlapunk megítélése szerint.
Budai László 2023. január 30., hétfő 17:48
Az NB I 17. fordulóját követően összeszedtük, mely játékosok teljesítettek a legjobban honlapunk megítélése szerint.
Szerző: Budai László 2023. január 30., hétfő 17:48

NB I, a 18. forduló válogatottja

Íme, a csapat

Uram (Vasas) - Nagy K. (Kecskemét), Baráth (Vasas), Zahary (Mezőkövesd), Leoni (Kisvárda) - Dzsudzsák (DVSC), Besic (Ferencváros), Szuhodovszki (Kecskemét), Katona B. (Kecskemét) - Szécsi (DVSC), Drazic (Mezőkövesd)

Uram János (Vasas)
Első NB I-es mérkőzése nem is sikerülhetett volna jobban. Végig magabiztos volt, a megilletődöttség legapróbb jele nélkül tette a dolgát. Bemutatott három nagy bravúrt, a legnagyobbat a hosszabbításban, amikor Samy Mmaee közeli fejesét ütötte ki.

Nagy Krisztián (Kecskemét)
Rengeteget dolgozott, sokat ment fel a támadásokkal. Már a meccs elején volt egy szélről eleresztett remek lövése, amit Kovács bravúrral szedett ki. Majd lőtt egy óriási gólt külsővel a jobb felső sarokba.

Baráth Botond (Vasas)
A védelem oszlopa volt. Határozottan, keményen futballozott, az ő agresszív játéka is kellett a Vasas bravúrpontjához a Groupama Arénában.

Younn Zahary (Mezőkövesd)
A télen szerződtetett Comore-szigeteki védő csapata egyik legjobbja volt. Remekül használta ki a testi erejét, több komoly mentést is bemutatott a tizenhatoson belül.

Matheus Leoni (Kisvárda)
Sokat futott, rendre segítette a támadásokat, volt egy nagy kapufája, a második félidőben pedig kiharcolt egy 11-est.

Dzsudzsák Balázs (DVSC)
Igazi vezérként futballozott. Már a meccs elején kiosztott egy gólpasszt és azt követően is rendre jó labdákkal játszotta meg a csapattársait. 11-esből ő maga is betalált, de ha van egy kis szerencséje, akciógólt is szerezhetett volna.

Muhamed Besic (Ferencváros)
Végig küzdött, hajtott, egyértelműen a Fradi legjobbja volt. Kétszer veszélyeztetett is, először a felső lécet találta el 23 méterről, majd Uram védte a szélről leadott lövését.

Szuhodovszki Soma (Kecskemét)
A mezőny legjobbja volt a Fehérvár ellen. Előbb kiosztott egy gólpasszt Nagynak, a hajrában pedig 15 méterről lőtt a léc alá, győztes gólt szerezve ezzel csapatának.

Katona Bálint (Kecskemét)
Jók voltak a cselei, a passzai, végig rendkívül hasznosan futballozott.

Szécsi Márk (DVSC)
Kapura veszélyesen játszott A 3. percben higgadtan talált a kapuba, a második félidő elején pedig adott egy gólpasszt Babunskinak.

Stefan Drazic (Mezőkövesd)
Nehezen tudták tartani a védők, jól került helyzetbe. Nagyon fontos három pontot érő gólt szerzett, amivel a Kövesd egyelőre elkerült a közvetlen veszélyzónából.

A forduló cseréje: Lirim Kastrati (Újpest)
Remekül szállt be, lőtt egy bombagólt 26 méterről, de ezt követően is veszélyesen futballozott, jól használta ki a gyorsaságát.

A forduló edzője: Szabó István (Kecskemét)
Több meghatározó játékosát is nélkülöznie kellett, de így is remekül játszott a csapata. Eredményesen támadtak le, jól kerültek a védelem mögé és a helyzeteket is jó arányban használták ki.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz