Fotó: fradi.hu

NB I: A Fradi Törökországból igazolt Laidouni helyére - hivatalos

A Ferencvárosi Torna Clubban folytatja pályafutását a 24 éves algériai középpályás, Mehdi Boudjemaa.
Csakfoci.hu 2023. február 15., szerda 18:08
Fotó: fradi.hu
A Ferencvárosi Torna Clubban folytatja pályafutását a 24 éves algériai középpályás, Mehdi Boudjemaa.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. február 15., szerda 18:08

Két napja már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros élénken érdeklődik Boudjemaa iránt. A zöld-fehér klub most hivatalosan is bejelentette a játékos érkezését.

Február 14-én, kedden hivatalossá vált, hogy a Ferencvárosnál folytatja karrierjét a Franciaországban született 24 éves algériai védekező középpályás, Mehdi Boudjemaa, aki ezt megelőzően a török élvonalbeli Hataysporban szerepelt - írja a fradi.hu.

Mehdi Boudjemaa 1998. április 7-én született a franciaországi Cergyben, de algériai állampolgár. A még mindig csak 24 éves védekező középpályás az AS Beauvais Oise együttesénél ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd a Strasbourg akadémiájára került, ahol egy évet töltött, majd visszatért nevelőegyesületéhez, míg végül 2017-ben az EA Guingamphoz szerződött.

A jelenleg a francia másodosztályban szereplő, kétszeres Francia Kupa-győztes klub játékosa végigjárta a klub utánpótlását, 2019 nyarán került fel a felnőtt kerethez. Fél évvel később a Quevilly Rouenhez került kölcsönbe, majd a Stade Lavallois-nál is megfordult. Kölcsönszerződése lejárta után 2021. augusztus 8-án igazolt a török Hataysporhoz.

Itt gyorsan alapember lett, első idényében rögtön 29 bajnoki mérkőzésen 1764 percet töltött a pályán, míg a jelenleg is zajló szezonban 19 találkozón jutott szóhoz.

Előző klubja a Törökországot ért pusztító földrengések okozta tragédia és károk miatt kénytelen volt visszalépni az élvonalbeli bajnokságtól.

- Ismerjük a Hatayspor csapatát, jó a kapcsolatunk velük. A vezetőedzővel volt találkozónk is novemberben, figyeltük a csapatuk játékát, ismertük Mehdit. Amikor a sajnálatos természeti katasztrófa bekövetkezett, úgymond készenlétben voltunk, figyeltük, hogy adott esetben olyan szituáció alakulhat-e ki, amikor reagálni tudunk. Mehdi személyében egy nagyon pozitív, jó stílusú középpályást tudhatunk a csapatunkban. Nagyon örülök, hogy sikerült véglegesítenünk ezt az átigazolást - mondta a Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz