Fotó: MTI

Nagyon merész terve van az észt válogatottnak: "Egész Európa láthatta, hogy a magyar futball mennyit javult" - Ausztriához hasonlította a mieinket a kapitány

Részben kísérletezésre szánja a csütörtöki, magyarok elleni barátságos mérkőzést az észt labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Thomas Häberli, és hangsúlyozta, hogy ezzel együtt jó eredményt szeretnének elérni a Puskás Arénában.
Csakfoci.hu 2023. március 22., szerda 18:21
Fotó: MTI
Részben kísérletezésre szánja a csütörtöki, magyarok elleni barátságos mérkőzést az észt labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Thomas Häberli, és hangsúlyozta, hogy ezzel együtt jó eredményt szeretnének elérni a Puskás Arénában.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 22., szerda 18:21

- Az elmúlt időszakban tettünk egy lépést előre, de a nyolc veretlen meccs ellenére javítani kell a teljesítményen, mert Belgium, Svédország és Ausztria révén három erős ellenfél lesz az Európa-bajnoki selejtezőcsoportunkban - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a svájci szakember, aki abban bízik, hogy a jó sorozat megváltoztatta a játékosok hozzáállását és javított az önbizalmukon.

A 48 éves szakvezető kifejtette, azért választották a magyar csapatot ellenfélül, mert kemény rivális, amely Ausztriával azonos szintet képvisel, ráadásul várakozása szerint ugyanúgy 3-4-3-as rendszerben futballozik, mint az osztrák válogatott, amellyel hétfőn csapnak össze.

- A csapatjáték és a csapatszellem a magyarok erőssége.

Nagyon jók az előre játékban, mivel technikás labdarúgóik vannak.

- Egész Európa láthatta, hogy a magyar futball milyen mértékben javult az elmúlt években, hiszen a Nemzetek Ligája élvonalában kétszer is legyőzték az Eb-ezüstérmes angolokat - mondta az MTI érdeklődésére Marco Rossi együtteséről Thomas Häberli, aki a csütörtöki találkozóval kapcsolatban úgy fogalmazott, kicsit kísérleteznek, mert októberig nem lesz másik barátságos meccsük, melyen ezt megtehetnék, de közben jó eredményre is vágynak.

A futballisták részéről a 24 éves Mattias Käit arról beszélt, várta a válogatott összetartását, mert szeretnek együtt játszani.

Ki akarunk jutni az Eb-re, ami becsvágyó cél, de Magyarország jó kezdetet jelenthet ezen az úton.

- Kísérletezhetünk és pontrúgás-variációkat gyakorolhatunk. A nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozat jó érzés, de a tavalyi ellenfelek kevésbé voltak erősek, mint az ideiek lesznek - fogalmazott a Rapid Bucuresti középpályása, aki a magyar csapatot erősnek tartja, főleg a labdaszerzések utáni gyors előre játékot és a gólerős csatárokat emelte ki.

Az észtek a rendes játékidőben a legutóbbi nyolc meccsükön veretlenek maradtak. Nem tudta őket legyőzni Málta kétszer sem, Albánia, San Marino, Lettország, Litvánia, Izland és Finnország sem.

A mérkőzés csütörtökön 19.30-kor kezdődik a Puskás Arénában az osztrák Walter Altmann sípjelére, a találkozót az M4 Sport közvetíti. (MTI/csakfoci)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz