Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nagy pofont kapott a Fradi válogatott védője

Botka Endre, a címvédő és listavezető Ferencváros magyar válogatott labdarúgója arról beszélt, hogy szeretnének minél hamarabb behozhatatlan előnyre szert tenni az OTP Bank Ligában.
Csakfoci.hu 2024. április 17., szerda 22:06
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Botka Endre, a címvédő és listavezető Ferencváros magyar válogatott labdarúgója arról beszélt, hogy szeretnének minél hamarabb behozhatatlan előnyre szert tenni az OTP Bank Ligában.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 17., szerda 22:06

- Minél hamarabb jó lenne lezárni a bajnokságot. Múlt hétvégén is ez látszott. Mindenki láthatta, mekkora öröm szabadult fel, amikor az utolsó percben megszereztük a győztes gólt - fogalmazott az M1 aktuális csatornának a védő.  - A mostani a hatodik bajnoki cím lehet egymás után, ez már nagyon szép szám, de nyilván nem szeretnénk megállni itt.

A 29 éves futballista szerint idén sokkal összeszedettebb és eredményesebb a zöld-fehér együttes, mint egy éve, amikor tavasszal komoly hullámvölgybe került. Úgy vélte, ebben a szezonban végig jó átlagot tudtak teljesíteni.

- Pánik nem volt, de az elmúlt évekhez képest ez volt a legszorosabb bajnokság. Viszont ez kihozott a csapatból olyan plusz energiát, ami miatt most ennyivel vezetünk - utalt Botka arra, hogy a Paks még tavasszal is sokáig vezette a tabellát, a Ferencváros azonban a jelenleg 12 fordulón át tartó veretlenségi sorozatával immár 14 ponttal előzi meg a tolnai gárdát.

A válogatottról szót ejtve azt hangsúlyozta, hogy nagy pofon volt számára az előző, márciusi összetartás, amikor nem hívták meg a keretbe, viszont ez olyan plusz motivációt és erőt hozott ki belőle, amire szüksége volt ebben az időszakban.

- Az évek során bebizonyítottuk, mennyire összeszedett és összeszokott csapat vagyunk, ezért bármilyen erősségű rivális ellen megálljuk a helyünket. Bízom benne, hogy nagyon sikeres Eb lesz - mondta Botka.

A Ferencváros 14 ponttal vezet az NB I-ben, így ha szombaton legyőzi a kieső helyen álló Kisvárdát, akkor behozhatatlanná válik az előnye és a klub megszerzi 35. bajnoki címét. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Tovább az összes átigazoláshoz