Fotó: mlsz.hu

Nagy Ádám: „Mindent meg kell tenni, hogy ez legyen a legsikeresebb torna, ehhez minden adott is“

Az elindulás előtt Nagy Ádám és Lang Ádám beszélt az Európa-bajnoksággal kapcsolatos várakozásairól.
Budai László 2024. június 10., hétfő 14:08
Fotó: mlsz.hu
Az elindulás előtt Nagy Ádám és Lang Ádám beszélt az Európa-bajnoksággal kapcsolatos várakozásairól.
Szerző: Budai László 2024. június 10., hétfő 14:08

A magyar válogatott kora délután elindul németországi szálláshelyére, hogy a héten már ott készüljön a pénteken kezdődő Európa-bajnokságra. A buszra szállás előtt a mieink két rutinos tagja, Nagy Ádám és Lang Ádám beszélt várakozásairól.

- Pluszt ad, hogy ez már a harmadik Európa-bajnokságom, a nyomást is jobban fogom tudni kezelni, motiváló is ez a szám - kezdte Nagy Ádám az M4 Sportnak. - Mindent meg kell tenni, hogy ez legyen a legsikeresebb torna is, ehhez minden adott. A mostani Eb-t a franciaországihoz hasonlítanám, hiszen a legutóbbin halálcsoportba kerültünk.

Most lehet egy elvárás a szurkolók részéről, hogy igenis, jó játékkal jussunk tovább. Hiszen sikeres időszak van mögöttünk, többek között egy veretlen Eb-re jutással. Meccsről meccsre egyre magabiztosabbak lettünk, és a játékunk is tudott folyamatosan fejlődni.

Nagy arról is beszélt, miket tanulhat a csapat az Írországtól elszenvedett felkészülési meccses vereségből.

Az kellett, nehogy nagyon elhiggyük magunkról. Jókor jött egy pofon, hogy lássuk, ha nem nyújtunk 100 százalékot, akkor az írek ellen is problémánk lehet. És hogy rájöjjünk, hogy ha a labdajáratásban hiányzó pozíciók vannak középen, akkor pillanatok alatt mögénk kerülnek egy passzal, és akkor már fölényben tudják a védőinkre vinni a labdát.

- Megtanultuk, hogy attól, hogy nálunk van a labda, a védekezésre ugyanúgy figyelni kell, hogy az ellenfél ne legyen két passzal a kapunk előtt. Izrael ellen már veszélyesebben tudtunk labdát tartani, hogy egy-két mélységi átadással mi kerüljünk a védővonaluk mögé.

Elsőként a 31 éves Lang Ádám is a rutinosságáról beszélt.

- A kor csak egy szám, nem érzem magam öregnek sem mentálisan, sem fizikálisan, nyugalmat kell, hogy adjon, mert minél többet van pályán az ember, annál több tapasztalata lesz. Izgalmas lesz a torna, nekem is az a tervem, hogy ez legyen a legsikeresebb.

Most összeszokottabbak vagyunk, a keret közel 90 százaléka együtt van az összetartásokon. Magabiztos vagyok, de finomabban fogalmaznék, hogy elvárás-e a továbbjutás. Papíron, minőségben, minden fronton komoly ellenfelekkel mérkőzünk meg. Tudom persze, hogy mire vagyunk képesek, és mennyire bátran játszunk, de azért kiélezett csata lesz. Apróságok döntenek majd, de a csapat is úgy áll hozzá, hogy nemcsak a csoportkörben szereplés a cél.

Olvastad már?
Styles az Eb-ről, a húslevesről és egy meglepő telefonhívásról: "Ha Szoboszlai vezet minket, ez a mi játszóterünk"
Callum Styles egy váratlan telefonhívásnak is köszönhetően utazhat a magyar válogatottal az Európa-bajnokságra. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Mezőkövesd
Új igazolás
Szerződtették a román-magyar kettős állampolgárságú középpályást, Krausz Raul-Zorant. A 28 éves játékos az előző idényt Pécsen töltötte, de megfordult már Siófokon és Kazincbarcikán is.
Tovább az összes átigazoláshoz