Fotó: dvsc.hu

MK-elődöntő: "Különleges lehetőség előtt állunk"; "A szezon legfontosabb mérkőzése jön" - várakozások

Így várják a főszereplők a kedd esti Magyar Kupa-elődöntőt, a Zalaegerszeg-Puskás Akadémia összecsapást.
Budai László 2023. április 4., kedd 14:32
Fotó: dvsc.hu
Így várják a főszereplők a kedd esti Magyar Kupa-elődöntőt, a Zalaegerszeg-Puskás Akadémia összecsapást.
Szerző: Budai László 2023. április 4., kedd 14:32

Ma (kedd) este eldől, ki lesz a Magyar Kupa 2022/23-as kiírásának első döntőse, 20.00-tól játsszák ugyanis az első elődöntőt, a Zalaegerszeg-Puskás Akadémia találkozót. A zalaiak vezetőedzője, Ricardo Moniz szerint most lehet igazán bizonyítani játékosainak.

Különleges lehetőség előtt állunk, ez a fiatal csapat most megmutathatja magát. Erősek vagyunk, nem aggódom a fizikális állapotunk miatt, megfelelő mentalitással és önbizalommal kell pályára lépnünk, magunkra kell fókuszálnunk. Tiszteljük az ellenfelet, tudjuk, hogy erős csapatuk van és hosszú a kispadjuk, de a cél egyértelmű, szeretnénk kiharcolni a döntőbe jutást hazai pályán

- nyilatkozta a tréner a klub hivatalos honlapján.

A Puskás Akadémia kapusa, Markek Tamás szerint nem kérdés, milyen sorsdöntő összecsapás vár rájuk.

Komoly súlya van a találkozónak, nem szeretnék nagy szavakat használni, de a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése jön. Nagy probléma lenne, ha egy ilyen meccs előtt pluszmotivációra lenne szükség, hiszen elég motivációt kell adjon, hogy egyetlen mérkőzésre vagyunk a döntőtől.

- Nem lesz egyszerű persze, mindenki higgadtan készül, de 100 százalékosan odateszi magát. Mindenre készülni kell, láthattuk a hazai, Újpest elleni párharcban is, hogy nem volt elég 120 perc a döntésre, 11-esekkel dőlt el a találkozó. Nekem is készülni kell az ellenfél rugóira, a támadóinknak pedig a kapus mozgását kell kielemezni, hogy minél sikeresebbek legyünk. A Zalaegerszeg - főleg az edzőjüknek köszönhetően - fizikálisan rendkívül jól felkészített együttes, sok egy az egy elleni párharc várható, amelyből minél többet szeretnénk megnyerni, Egerszegen főként nehéz lesz, de mindenképp továbbjutást várok - mondta a klubhonlapnak Markek.

Olvastad már?
Lipcsei kifakadt a horrorsérülés után: "A srácnak behorpad az arca, elviszi a mentő, és a játékvezető azt mondja, hogy ..." - videó
Lipcsei Péter hangsúlyozza, nem a bírói hiba miatt kaptak ki, de ilyen butaságot még nem hallott, mint amilyet Derdák Marcell játékvezető mondott.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz