Miriuta újra kispadot kapott - hivatalos

Újra a román élvonalban lett vezetőedző a korábbi magyar válogatott futballista, Miriuta Vasile.
Dudás Gábor 2018. október 9., kedd 21:54
Újra a román élvonalban lett vezetőedző a korábbi magyar válogatott futballista, Miriuta Vasile.
Szerző: Dudás Gábor 2018. október 9., kedd 21:54

2019 nyaráig szóló szerződést kötött a román élvonalbeli, nagyszebeni FC Hermannstadttal Miriuta Vasile. Az 50 éves vezetőedző kontaktusa opciós joggal meghosszabbítható lehet. Elődjével, Alexandru Pelicivel az Universitatea Craiova elleni 1-1-es döntetlen után szakított a klubvezetés. A bajnokság utolsó előtti helyén álló FC Hermannstadt 11 bajnoki mérkőzésen 2-2 győzelem és döntetlen mellett 7 vereséget szenvedett el.

Miriuta már meg is tartotta első edzését új klubjánál.

- Nem volt nehéz közös nevezőre jutnunk az itteni emberekkel, ilyenek vagyunk mi, erdélyiek. Hétfőn találkoztunk először és kedden már alá is írtunk. Ezek a remek emberek egy jó csapatot akarnak felépíteni, szeretnék első körben a legjobb nyolc között végezni. Jó kis melós és karakteres csapat az itteni, megmondtam a játékosoknak, hogy mindent az alapoktól kezdünk el és biztos vagyok benne, hogy eredményes lesz majd a közös munkánk, mert mindenkinek ez az érdeke, a játékosoknak pedig az, hogy jó játékkal rukkoljanak elő - mondta bemutatkozása során a volt magyar válogatott futballista.

Miriuta ez év februárjáig a Dinamo Bukarest vezetőedzője volt, fél év után távozott a román fővárosból, de dolgozott korábban a kolozsvári CFR-nél, Győrben és Cottbusban is többek között.

Miriuta szülővárosában, Nagybányán kezdte játékos-pályafutását és a román élvonal több csapatában is játszott. 1992-ben került Magyarországra, ahol a Győr, a Videoton, a Ferencváros és az Újpest mezét ölthette magára. 1998-tól Németországban folytatta karrierjét – előbb az Energie Cottbusban, majd a Duisburgban –, 2003-ban pedig visszatért Győrbe, aztán 2004-ben a Honvéd játékosaként vonult vissza. Megszerezte a magyar állampolgárságot, és kilenc mérkőzésen a válogatottban is pályára lépett.

https://www.facebook.com/hermannstadt.fc/photos/a.1630878183809503/2252472488316733/?type=3&theater

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Fradi
Jansen a Népligetben
Már fotó is készült arról, ahogyan Pascal Jansen az FTC Népligeti Sportközpontjában van. A Csakfoci úgy tudja, a felek még tárgyalnak egymással.
Újpest
Magyar játékos érkezett Debrecenből
A DVSC utánpótlás-válogatottját megvették a lilák, de a Loki később is kereshet a játékos eladásával.
Tovább az összes átigazoláshoz