Fotó: facebook.com/ujpestfootballclub

Mészöly: "Nekünk az Újpest az erőnk, a mentalitásunk" - szerinte Bognár György az egyik legjobb magyar edző

Mészöly Géza és Silye Erik is elmondta várakozásait a hétvégi, Paks-Újpest bajnoki kapcsán.
Csakfoci.hu 2024. március 28., csütörtök 13:21
Fotó: facebook.com/ujpestfootballclub
Mészöly Géza és Silye Erik is elmondta várakozásait a hétvégi, Paks-Újpest bajnoki kapcsán.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 28., csütörtök 13:21

Vasárnap Paks-Újpest bajnokit rendeznek az NB I ünnepi fordulójában, a találkozó kapcsán az ujpestfc.hu-nak mondta el véleményét a IV. kerületiek vezetőedzője, Mészöly Géza.

- A hangulat már korábban is pozitív irányba változott, a srácok sokkal jobb kedvvel, mosolygósabban érkeztek az edzésekre, de ezt most sikerült fokozni. Rengeteg olyan, főleg játékos elemet tartalmazó gyakorlatot végeztünk, amely segítette a fókuszt, illetve a győzni akaráshoz szükséges motiváció erősítését. Ezen felül természetesen sokat foglalkoztunk a kapu előtti szituációkkal, de egymás közötti játékra is sor került, hétfőtől pedig már a Paks elleni meccsen volt a hangsúly. Évek óta figyelem a Paksot.

Egy olyan ellenfélről beszélünk, amely bárhol veszélyes, de hazai pályán különösen az, ráadásul – véleményem szerint – az egyik legjobb magyar edző irányítja őket, aki nekem személyes jó barátom is.

- fogalmazott a lila-fehérek trénere, aki szót ejtett a csapat heti felkészüléséről is.

- Egész héten azon dolgoztunk, hogy feltérképezzük, miként tudjuk kivédekezni a támadásaikat, illetve, mik lehetnek azok a játékelemek, amelyek segítségével két vállra fektethetjük őket. A napokban pár kisebb sérülés nehezítette a munkánkat, de bízunk benne, hogy vasárnap mindenki bevethető lesz. A Paks egy összeszokott társaság, amely bármikor képes újat mutatni. Nekünk az a feladatunk, hogy mind védekezésben, mind támadásban felvegyük a kesztyűt, és azokban az elemekben próbáljuk meg őket felülmúlni, amelyekben képesek vagyunk erre, legyen ez akár a saját fegyverük. Nekünk az Újpest az erőnk, a mentalitásunk, és azon leszünk, hogy ezt a Paks ellen a teljes meccs ideje alatt képviselni tudjuk!

A paksiak oldaláról jó hírekről számolt be a tolnaiak klubhonlapja, mint ismert, Silye Erik négy hónap kényszerkihagyás után a legutóbbi bajnokin, Diósgyőrben tért vissza a pályára, így jó eséllyel az Újpest ellen is Bognár György rendelkezésére állhat.

- Jó érzés volt újra a pályára lépni, visszatérni. Már nagyon hiányzott az NB I-es mérkőzések hangulata. A fizikális felkészülésemhez kellett, hogy hetekkel korábban az NB III-as csapatban pályára léphessek, de az első osztálynak teljesen más hangulata van. Próbáltam mindent beletenni a meccsbe, amit tudtam, nyilván lesz még jobb is, de úgy gondolom, jó úton vagyok, hogy visszanyerjem a régi formám. Tudom és érzem, hogy mindenki segíteni próbál, ebből táplálkozom. Csapatszinten, remélem, visszatérünk a győztes útra, hisz’ két nyeretlen bajnoki van mögöttünk. Jól jött a válogatott szünet, mivel a sérültek listája is igen hosszú volt. Próbáltuk rendezni a sorokat, bízom benne, hogy újfent a ránk jellemző, domináns játékkal rukkolunk majd elő. Itthon kell tartani a három pontot.

Olvastad már?
Meglepte az ETO kirúgott edzőjét, hogy feljutó helyen köszöntek el tőle: "A riválisoknak ez nyilván szúrta a szemét, ezért kritizáltak" - interjú
Először adott interjút az ETO-tól való távozása után a győriek korábbi spanyol vezetőedzője, Antonio Munoz, aki a csakfoci.hu-nak beszélt a zöld-fehéreknél töltött időszakáról, a légiósok beépítéséről és menesztése körülményeiről is. A 34 éves szakember szűk egy évet töltött a klub kispadján, meglepődött, amikor megvált tőle az egyesület, de a jövőben újra szívesen dolgozna Magyarországon. Munoz kitért arra is, hitt abban a filozófiában, hogy a Győr a külföldieket és a magyar fiatalokat együttesen használja az NB II-ben. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz