Fotó: mlsz.hu

Mészöly Csobothról: "Kívánom neki, hogy egy külföldi karrier induljon el számára, már a meccs előtt is volt kérője"

Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
Nyikes Zoltán 2024. június 25., kedd 15:35
Fotó: mlsz.hu
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 25., kedd 15:35

Az Újpest FC-től távozó vezetőedző, Mészöly Géza is beszélt a Skócia elleni győztes gólt jegyző Csoboth Kevinről, akivel tavasszal együtt dolgozhatott a negyedik kerületi klubnál.

– Volt, amikor egy kicsit gyengébben ment neki és a kispadról kellett beszállnia Újpesten is. Volt két olyan felkészülési meccs, amikor nem kapott válogatott meghívót Marco Rossitól, és nagyon félt attól, hogy nem tud bekerülni az Eb-keretbe – emlékezett vissza Mészöly az RTL Reggeli című műsorában. – Össze kellett nekünk fogni és én éreztettem vele, hogy meglesz ez, ne aggódjon, utána jött az, ami most Skócia ellen is a szerepe volt a kispadról beszállva. Nagyon örülök, hogy sikerült akkor őt erről meggyőznöm, mert aki már játszott egyszer a válogatottban, és a klubjában csak cserepadon van, az nem olyan egyszerű helyzet. De abszolút beleállt ebbe és gólokat szerzett, amikor beszállt a játékba. Mondtam neki, hogy azért lássuk be, nem biztos, hogy kezdő leszel, de egy jó beszállójátékosra Marco Rossinak is szüksége lesz, hogy tudja frissíteni a csapatot. Hihetetlenül fontos volt Csoboth gyorsasága és eredményessége a skót védelem ellen, ami akkor már átjáróház volt. 

Mészöly hozzátette, hogy az egész Újpest büszke rá, hogy tudott adni egy válogatott játékost az Eb-re, a vasárnap esti 100. perces gólt követően pedig a szakember gratulált is korábbi labdarúgójának. Mészöly aztán arról is beszélt, hogy Csoboth Eb-szereplése megnyithatja számára az utat külföldre.

– Megérdemli, mert egy tehetséges srácról van szó. Kívánom neki, hogy egy külföldi karrier induljon el számára, mert most van kérője természetesen. Már a meccs előtt is volt egy-egy kérője, a válogatott játékosokat ilyenkor jobban szemügyre veszik, ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett az ázsiója. Az én edzői stábom is benne volt ebben, mindenki próbált neki segíteni, mert éreztük, hogy egy ilyen fiatal játékos karrierje nem szabad, hogy megtörjön és folytatódjon – mondta Mészöly, aki még annyit megemlített, hogy amikor felemelték a keret létszámát 26-ra, fellélegezték, mert biztosak voltak benne, hogy így Csoboth is helyet fog kapni a keretben.

Az ex-Újpest-edző végezetül kiemelte, hogy szerinte ezzel a góllal valószínűleg nem kerül be egyből a kezdőcsapatba, a továbbiakban is ez lehet a szerepe, hogy az utolsó 20-30 perce beállhat.

Olvastad már?
Óriási hír Újpesten: Új stadiont is kaphatnak a lilák - a klub elnöke erősítette meg
A lila-fehérek már vizsgálják a lehetőségeket, keresik az esetleges megfelelő helyszínt és a szurkolókat is bevonnák a döntésbe.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz