Fotó: CNN Portugal

Megszólalt a Fradi egyik jelöltje: "Az edzősködés örömét akarom élvezni, és nem feltétlenül a bajnoki címért küzdeni"

Rui Vitória a nyomás és az eredménykényszer helyett inkább a futball örömére vágyik.
Budai László 2024. május 22., szerda 9:23
Fotó: CNN Portugal
Rui Vitória a nyomás és az eredménykényszer helyett inkább a futball örömére vágyik.
Szerző: Budai László 2024. május 22., szerda 9:23

Dejan Stankovic távozása után a Csakfoci exkluzív cikkben számolt be arról, hogy négy sztáredző biztosan jelölt a Ferencváros megüresedett vezetőedzői pozíciójára. Az egyikük az a Rui Vitória, aki most Portugáliában beszélt jövőjéről.

Az 54 éves tréner elismerte, hogy több klub is megkereste, de állítása szerint csak olyan ajánlatot fogad el, amely "ideális környezetben" történik, amely lehetővé teszi számára, hogy "örömét lelje az edzősködésben", anélkül a nyomás nélkül, hogy azonnal vissza kellene térnie. Az edző úgy fogalmazott, hogy nagyon valószínű, hogy ismét klubcsapatnál vállal munkát, és egy júliusi kezdés ideális lenne a számára, hogy csapatával összeszokjon és berobbanhasson a következő szezonra. (Ez azonban egyelőre kevésbé hangzik úgy, hogy a Fradi számára megoldás lehetne, hiszen a zöld-fehéreknek mielőbb olyan edző kell, aki már június elején-közepén beleveti magát a munkába, és az is biztos, hogy azonnal nagy nyomás alatt kellene teljesítenie.)

Olyan ajánlatnak kell lennie, ami megmozgat, azt akarom érezni, hogy oda akarok menni. Már ha van lehetőségem választani, mert ha nincs, akkor azt is mondhatom, hogy ez most nem az, amit szeretnék. Akkor inkább itthon maradok, pihenek, mert mindenekelőtt az edzés örömét akarom érezni. És ez nem azt jelenti, hogy a bajnoki címért kell játszanom, nyitott vagyok a különböző típusú lehetőségekre

- mondta Vitória a Lusának a 18. Nemzetközi Labdarúgó Kongresszuson a Maia Egyetemen. A nyilatkozatot több nagy portugál lap, többek között a Record is közzétette.

Vitória - miután elhagyta a Benficát - dolgozott Szaúd-Arábiában, Oroszországban és Egyiptomban is, ezek a tapasztalatok állítása szerint jobbá tették, ennek köszönhetően már képes alkalmazkodni a különböző kultúrákhoz.

- Attól a pillanattól kezdve, hogy elhagytam Portugáliát, és különböző kontinenseken, különböző versenykörülmények között edzősködtem, már készen állok minden kihívásra. Ha Szaúd-Arábiában, Oroszországban, Egyiptomban vagy Afrikában dolgozol, akkor készen állsz és hajlandó vagy bárhol tevékenykedni - magyarázta.

Olvastad már?
Tovább tart az újpesti nagytakarítás: 7 év után búcsúzik a kétszeres kupagyőztes játékos - hivatalos
Hét év után hagyta el az Újpestet Branko Pauljevic.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz