Fotó: dac1904.sk/hu

Megerősítve: Újabb magyar játékost igazolt az NB I-ből a DAC - hivatalos

Beigazolódott a Csakfoci korábbi híre: Tuboly Mátét leigazolta a DAC a Győrtől - a 19 éves középpályás két évre írt alá a dunaszerdahelyieknél.
Nyikes Zoltán 2024. június 11., kedd 10:21
Fotó: dac1904.sk/hu
Beigazolódott a Csakfoci korábbi híre: Tuboly Mátét leigazolta a DAC a Győrtől - a 19 éves középpályás két évre írt alá a dunaszerdahelyieknél.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 11., kedd 10:21

Hivatalossá vált, ami a Csakfoci hetekkel ezelőtt előre jelzett: az ETO FC Győr középpályása, Tuboly Máté a dunaszerdahelyi DAC-ban folytatja pályafutását - jelentette be az NB I-es csapat hivatalos oldala.

A 19 éves játékos 2020-ban érkezett Győrbe a Vasas akadémiájáról, az első évben leginkább az U19-es gárdában számított alapembernek, ám már abban a szezonban bemutatkozott az akkor megyei első osztályú ETO Akadémiában, majd 2021 májusában debütált a felnőttek között egy Szeged elleni találkozón.

A következő idényben már komoly szerep jutott neki az A-csapatban, a bajnokságban 19 mérkőzésen jutott szóhoz, melyen 2 gólt szerzett, emellett a Magyar Kupában is 5 alkalommal pályára lépett. Az utolsó Győrben töltött évében már egyértelműen alapembernek számított, a Merkantil Bank Ligában összesen 29 meccsen kapott lehetőséget. A fiatal középpályás az előző szezont kölcsönben az élvonalbeli DVSC-nél töltötte, ahol belekóstolhatott az NB I-be, a hajdúságiak színeiben 12 alkalommal lépett pályára. A DVSC a keddi hivatalos közleményében kiemelte, hogy a klubnak szándékában állt a játékos megtartása, ám az egyeztetések nem vezettek eredményre.

A DAC azt is bejelentette, hogy Tuboly két évre írt alá.

– A DAC keretében olyan srácok vannak, akikkel együtt futballoztam az ETO-ban, velük beszélgettem az itteni feltételekről és csak szuperlatívuszokat hallottam tőlük. Többen is szerettünk volna Győrből Dunaszerdahelyre kerülni, figyelemmel követtük a sárga-kékek eredményeit és mérkőzéseit. A DAC egy nagyon jelentős klub, amellyel mindig szimpatizáltam és nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért. A pályán igyekszem mindig otthagyni a szívem és a maximumot nyújtani a csapat érdekében – pontosan ezt próbálom majd nyújtani az új állomáshelyemen is. Már alig várom a nyári felkészülés kezdetét – nyilatkozta a DAC hivatalos oldalán Tuboly.

– Tuboly Máté egy rendkívül ígéretes, a hatos és a nyolcas pozíciójában is bevethető középpályás, aki nagyon fiatal korától a felnőttek között szerepel. Annak ellenére, hogy még csak 19 éves, az új idény már a negyedik lesz számára a profi labdarúgásban. Az NBI-ben eltöltött legutóbbi szezonja során értékes tapasztalatokkal gazdagodott, most pedig lehetősége nyílik követni honfitársai, Vitális és Csinger útját, akik mindketten a kezdőcsapatunk stabil tagjai. Sok sikert kívánunk neki a DAC színeiben – üdvözölte Tubolyt sárga-kékben a klub ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

Olvastad már?
NB I: Szlovák válogatott csatár Újpesten? Topcsapatoknál is kapós lett a Puskás játékosa - átigazolási körkép
Így állnak a magyar élvonal klubjai a nyári átigazolási időszakban az érkezők, a távozók és a jelöltek terén. Körkép az eddig történtekről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Tovább az összes átigazoláshoz