Fotó: mlsz.hu

Megerősítve: Megvan Gera utódja az U21-es válogatott élén, házon belülről érkezett szakember - hivatalos

Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Póczik Dávid 2024. március 1., péntek 18:45
Fotó: mlsz.hu
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Szerző: Póczik Dávid 2024. március 1., péntek 18:45

A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Gera Zoltán távozása után a Szélesi Zoltán feladata lesz az U21-es válogatott felkészítése, Szélesit a következő U21-es Európa-bajnoki selejtező sorozat végéig nevezte ki a válogatott élére a szövetség - adta hírül az mlsz.hu.

A 42 éves szakember ebben az idényben az U18-as együttes szövetségi edzőjeként dolgozott a szövetségnél, korábban Robert Kilin, majd Gera Zoltán mellett másodedzőként már tevékenykedett az U21-es válogatott mellett. Az U18-as válogatottnál a hétvégén kezdődő összetartást követően átadja a helyét, pótlását várhatóan házon belül oldja meg a szövetség.

Szélesi Zoltán játékos-pályafutása során 28 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, a DVSC-vel és az Újpest FC-vel egyaránt nyert bajnoki címet, illetve mindkét csapattal elhódította a Magyar Kupát is. Játszott Németországban, Franciaországban, Görögországban és Hollandiában is, 2015-ben a Puskás Akadémiából vonult vissza.

Szakvezetőként több korosztályos válogatottat irányított már, de Bernd Storck szövetségi kapitányi időszakában a felnőtt válogatott stábjában is helyet kapott, majd két mérkőzésen megbízott szövetségi kapitányként ült az A-válogatott kispadján.

– Nagy örömmel vállalom a feladatot, nem újdonság számomra, hogy a legtehetségesebb fiatalokkal dolgozzak. Tudom, hogy ez kettős felelősség, hiszen a személyes fejlődésük és a felnőtt válogatotthoz vezető útjuk egyengetése mellett a korosztály eredményességét is javítani kell. Mindenki számára motiváló a Marco Rossi csapatának fejlődése és eredményessége, mi ezt a folyamatot szeretnénk támogatni és követni. Természetesen a hatékony munkához elengedhetetlen a klubok partnersége is. Bízom benne, hogy a korosztály legtehetségesebb játékosai a következő időszakban minél nagyobb számban megkapják a lehetőséget a klubcsapataikban, és a lehető legtöbb játékpercet tudják kiharcolni maguknak csapatukban - fogalmazott Szélesi.

Az U21-es válogatottnak a következő hat hónapban csak egy összetartása lesz: március 21-én a moldávokat fogadja felkészülési mérkőzésen, öt nappal később pedig Kazahsztánban játszik Európa-bajnoki selejtezőt. Ősszel további három Eb-selejtező vár a csapatra.

Olvastad már?
Rossi magyar segítőjének vallomása: "Ott játszottam az életemmel rendesen" - őszinte interjú a válogatottról, a tiszteletről és a rák legyőzéséről
Kövesfalvi István (becenevén Kavics) 2019-ben, Marco Rossi érkezését követően lett a magyar A-válogatott kapusedzője, de jelenleg az U15-ös és az U16-os nemzeti együttesek munkáját is segíti, ugyanebben a szerepkörben. Az 55 éves szakember a csakfoci.hu-nak adott interjújában beszélt az itthoni kapusképzésről, felelevenítette pályafutása egyik leghajmeresztőbb történetét, de kitért arra is, ki veheti át majd egyszer a stafétát a magyar válogatott kapujában Gulácsitól és Dibusztól. Kövesfalvi szerint néha ma már olyan dolgokat is megengednek maguknak a fiatalok, amikért ők hatalmas nyaklevest kaptak volna, mindemellett elmondta, miért csak 28 évesen lett NB I-es kapus, valamint őszintén beszélt a hererákkal lezajlott nagy küzdelméről is. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz