Fotó: vasasfc.hu

Megerősítve: A Vasastól érkező edzővel mászna ki a gödörből az előző NB II-es szezon bronzérmese - hivatalos

Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Nyikes Zoltán 2023. október 2., hétfő 10:35
Fotó: vasasfc.hu
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. október 2., hétfő 10:35

Hétfő délelőtt a Vasas a hivatalos honlapján jelentette be, amit a csakfoci.hu múlt hét csütörtökön elsőként megírt:

a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lett a tavalyi bronzérmes Ajka új vezetőedzője - utóbbi együttes azt is nyilvánosságra hozta, hogy a szakember 2026. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

Mint ismert, a Gyirmót FC Győr elleni, múlt hét szerdai vereséget követően távozott az NB II-es csapattól Jeney Gyula, akivel az előző idényben még történelme legjobb helyezését érte el a harmadik pozícióval a klub, jelenleg azonban a 10 forduló alatt szerzett 5 ponttal mindössze az utolsó előtti helyen áll a másodosztályban.

Schindler dolgozott már a Veszprém megyeieknél, irányításával a csapat a 2018/19-es szezonban megnyerte az NB III Nyugati csoportját és feljutott a másodosztályba. Az UEFA Pro-licences tréner 2015-től 2017-ig dolgozott edzőként a Vasas Kubala Akadémián, majd a 2020/21-es szezonban tért vissza az angyalföldiekhez, a felnőtt csapat vezetőedzőjeként. A bajnokság végén Békéscsabára szerződött, egy év elteltével azonban ismét a Vasasnál dolgozott. Az előző idényben U19-es csapatot irányította, ebben a szezonban pedig a Vasas FC II. szakmai munkájáért felelt.

Távozását követően Nagy Miklós sportigazgató László Andrást bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával.

Olvastad már?
Dühösen reagált a Liverpool arra, hogy elismerték a bírók a brutális hibát: "A VAR-nak a nyomást enyhítenie kellene, nem pedig fokoznia"
A Premier League-óriás szerint a Tottenham elleni bajnoki történt súlyos bírói bakit kísérő magyarázat nem kielégítő és elfogadhatatlan, hogy "jelentős emberi hibának" minősítették a történteket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
MTK/Fehérvár
Kovács Mátyás
A kék-fehérek 20 éves támadója szerződést hosszabbított klubjával, de egy évre a Vidihez került kölcsönben. A fehérváriaknak nem lesz opciójuk a végleges megvételére.
Tovább az összes átigazoláshoz