Fotó: fcdac.sk/hu

Megerősítve: A bajnoki címre hajtó magyar klub csapatkapitányát igazolta le a DAC - hivatalos

A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően Dunaszerdahelyre igazolt a Győrből távozó csapatkapitány, Keresztes Krisztián.
Csakfoci.hu 2024. február 16., péntek 17:04
Fotó: fcdac.sk/hu
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően Dunaszerdahelyre igazolt a Győrből távozó csapatkapitány, Keresztes Krisztián.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 16., péntek 17:04

Még január közepén a Csakfoci számolt be arról először, hogy információink szerint kikerült az ETO FC Győr első csapatának keretéből Keresztes Krisztián csapatkapitány, és egyúttal azt is jeleztük, az NB II-es klubot tulajdonló Világi Oszkár másik együtteséhez, a szlovák élvonalbeli DAC-hoz igazol a védő.

Pénteken az ETO hivatalosan is megerősítette korábbi értesülésünket és bejelentette, hogy a 24 éves védő egy év után távozik és a DAC-ban folytatja pályafutását - a dunaszerdahelyi klub bejelentéséből pedig az is kiderül, hogy két évre írt alá.

Keresztes a 2022/23-as bajnokság őszi felében a Dorog alapembere volt, majd a győriekhez igazolt, ahol tavasszal kilenc, ősszel pedig 14 NB II-es mérkőzésen játszhatott. A dunaszerdahelyi DAC ebben a szezonban csak a hatodik a szlovák első osztályban, és már 16 pont a lemaradása az éllovas Slovan mögött.

– Először is szeretnék köszönetet mondani a DAC-nak ezért a lehetőségért. Az elmúlt hónap során remekül éreztem magam itt, lehetőségem nyílt megismeri a csapattársaimat, a vezetőedzőt és a gárda játékstílusát is. Egy minőségi együttes tagja lettem, amelyben sok a remek egyéni képességű futballista, így optimistán tekintek az elkövetkező időszakra. Szeretnék minél több időt a pályán tölteni, a mérkőzéseken a lehető legjobban teljesíteni és hozzájárulni a csapat sikerességéhez – jelentette ki a szerződés-aláírást követően a 4-es számú mez friss tulajdonosa, aki a téli felkészülést már a csapattal töltötte.

– Krisztián fejlődést mutatott az ETO-nál, ahova egy évvel ezelőtt igazolt Dorogról. Az edzői stábunkat szintén gyorsan meggyőzte a felkészülés során és bízunk benne, hogy a fejlődése a klubunknál is tovább folytatódik. Sok sikert kívánunk neki sárga-kékben – tette hozzá a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

Olvastad már?
Légiósok: Klopp szerint Szoboszlai eddig nem játszhat még - de ott lehet a tavasz meccsén
Jürgen Klopp kijelentette, hogy Szoboszlai Dominik sérülése miatt most nagyobb valószínűséggel kihagyja a Ligakupa-döntőt, és február végéig aligha léphet majd pályára a Liverpool együttesében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz