Fotó: mno.hu

Megerősítve: 51 évesen kapja meg élete első vezetőedzői megbízatását a BVSC új trénere - hivatalos

Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
Csakfoci.hu 2023. november 30., csütörtök 15:43
Fotó: mno.hu
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 30., csütörtök 15:43

Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu szerdán előre jelzett: a korábbi válogatott labdarúgó, Szekeres Tamás irányítja a szezon végéig a Merkantil Bank Ligában 14. helyen álló BVSC-t - jelentette be a klub.

Urbán Flórián távozása után Kincses Ádám irányította megbízott edzőként az együttest, mostantól pedig Szekeres a vezetőedző, aki - a Honvéd ellen - már a hétvégén bemutatkozhat a BVSC kispadján.

- Kisteleki Istvánnal elég régi a kapcsolatom, nagyjából három évtizedes ismeretség van közöttünk. Régóta beszélgettünk a BVSC-ről és már legalább egy éve követem a csapatot, tehát már az NB III-ban is figyelemmel kísértem az együttest. Többször szóba került az is, hogy miként tudnám segíteni a klubnál folyó munkát, aztán egy bő hónapja merült fel, hogy mi lenne, ha ezt vezetőedzőként tenném meg. Végül tegnap dőlt el, hogy ebben a pozícióban próbáljuk meg az együttműködést. Nagyon jó hozzáállású csapat van itt, fizikálisan nincs nagy probléma, a fiúk elég jól fel lettek készítve. Nagy változások nem várhatóak a hátralévő két bajnokin, de a felkészülésbe már úgy megyünk bele, hogy látom azt, mire képes ez a játékoskeret tétmeccsen – nyilatkozta az új vezetőedző a klubhonlapnak.

A korábbi hatszoros válogatott labdarúgó a Ferencvárosban kezdte profi pályafutását, majd itthon megfordult az MTK, az Újpest, a DVSC és a Matáv Sopron színeiben. Négyszeres magyar bajnoknak és hétszeres MK-győztesnek mondhatja magát, továbbá háromszoros Szuperkupa-győztes volt itthon. Több norvég csapatban is játszott, de Belgiumban és Németországban is kipróbálta magát. Norvégiában még egy kupagyőzelmet begyűjtött. A jövőben pedig a BVSC-t vezetné sikerre a Merkantil Bank Ligában.

Én az NB II-t úgy látom, hogy minden csapat tud mindenki ellen nyerni és veszíteni is. Éppen ezért fontos az aktuális napi állapot, a felkészülés, az edzőnek is a jó szereplése a meccsen, hogy miként nyúl hozzá a játékosokhoz. Az elmúlt évben szinte minden BVSC-meccset láttam, így ez sok segítséget jelent majd az elején, mert nem ismeretlen közegbe érkezem. Persze a szituáció teljesen más lesz, de egy alapnak jó. Bízom benne, hogy a hátralévő két mérkőzésünkön jól zárjuk az évet.

Szekeres visszavonulása után többek között dolgozott az MLSZ technikai igazgatójaként is. Ez lesz viszont az első vezetőedzői állása az 51 éves szakembernek.

- Bár vezetőedzőként valóban ez lesz az első megbízatásom, de a profi pályafutásom végén Norvégiában rövid ideig, nagyjából három hónapig volt egy csapatom, ahol 17-18 éves fiúkkal foglalkoztam. Sportvezetőként aztán dolgoztam az MLSZ-nél, a Siófoknál, a Vasas Kubala Akadémián, míg a Ferencvárosnál szakmai tanácsadó voltam az elején. Úgyhogy azért nem teljesen idegen számomra a közeg.

Szekeres Tamás szerződése 2024. június 30-ig szól. Az eddig megbízott vezetőedzőként dolgozó Kincses Ádám továbbra is a szakmai stáb tagja marad.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz