Fotó: mlsz.hu

Még nincs vége a cirkusznak: Új helyszínen játszhatják le a bolgár-magyar Eb-selejtezőt - sajtóhír

A legfrissebb információk szerint Kardzsali adhat otthont a bolgár-magyar Eb-selejtezőnek.
Póczik Dávid 2023. november 13., hétfő 17:13
Fotó: mlsz.hu
A legfrissebb információk szerint Kardzsali adhat otthont a bolgár-magyar Eb-selejtezőnek.
Szerző: Póczik Dávid 2023. november 13., hétfő 17:13

A bolgár-magyar Eb-selejtező kapcsán hétfőn kora délután számoltunk be arról, hogy Plovdiv önkormányzata nem bocsátja a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFU) rendelkezésére a Hriszto Botev Stadiont kedd és csütörtök között, ezért továbbra is bizonytalan a csütörtökre tervezett bolgár-magyar Európa-bajnoki selejtező megrendezése.

A korábbi hírek szerint európai szövetség (UEFA) az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

Később azonban Kardzsali polgármestere, Erol Mjumjun a sportal.bg lapnak hétfőn délután úgy nyilatkozott, hogy a városi Arda Arénában szívesen látnák vendégül a két válogatottat, és 99 százalékban biztos abban, hogy náluk rendezik a mérkőzést.

- A stadionnak van engedélye ilyen mérkőzésre, minden szurkolónak örülünk, készen állunk a tökéletes szervezésre. Az Arda Aréna Bulgária egyik legjobb stadionja - mondta Mjumjun. Hozzátette: kérték az UEFA-t, hogy Plovdiv helyett Kardzsaliban legyen az Eb-selejtező, és várják a megerősítést.

Arról sincs döntés, hogy ha esetleg a 11 200 férőhelyes Arda Arénát az UEFA elfogadja helyszínnek, akkor a bolgár szövetség - a szurkolók tiltakozásoktól tartva - engedne-e be nézőket, vagy ahogy Plovdivba tervezte, zárt kapus lenne az összecsapás. (az MTI híre alapján)

Olvastad már?
Bolgár-magyar: Mégis lesz meccs, az UEFA legalábbis mindenáron ezt akarja
Az UEFA-hoz közel álló forrásaink szerint az eldőlni látszik, hogy megrendezik a bolgár-magyar összecsapást, a találkozónak azonban nem Plovdiv ad majd otthont.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz