Fotó: facebook.com/BudafokiMTE

Mátyus a kupadöntőbe jutásról: "Örülök, hogy nem volt egy kamera sem az öltözőben, trágár szavakat használtam" - értékelések

A Budafokkal valóságos csodát tévő Mátyus János elmondta, szakmailag milyen nagyobb eredményt értek a kupadöntőnél az idényben, hogy triplázó csatára pályára lépése is kisebb csoda volt, hogy miért jó, hogy nem voltak kamerák az öltözőben, és hogy Marco Rossi helyét is kinézte már magának a Puskás Arénában. Kondás Elemér szégyellte magát saját és csapata nevében is.
Csakfoci.hu 2023. április 6., csütörtök 9:15
Fotó: facebook.com/BudafokiMTE
A Budafokkal valóságos csodát tévő Mátyus János elmondta, szakmailag milyen nagyobb eredményt értek a kupadöntőnél az idényben, hogy triplázó csatára pályára lépése is kisebb csoda volt, hogy miért jó, hogy nem voltak kamerák az öltözőben, és hogy Marco Rossi helyét is kinézte már magának a Puskás Arénában. Kondás Elemér szégyellte magát saját és csapata nevében is.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. április 6., csütörtök 9:15

Mint arról beszámoltunk, az NB II-es Budafok a triplázó Beke Péter vezetésével 3-0-ra legyőzte az élvonalbeli Vasast a MOL Magyar Kupa szerdai elődöntőjében, így története során először jutott a fináléba, ahol a ZTE lesz majd az ellenfele.

A találkozót követően a két szakvezető is értékelte a történteket.

Mátyus János (Budafok): - Most mindenki arról beszél, hogy csodát tettünk a Magyar Kupában.

De szeretném újfent kiemelni azt, hogy szakmailag sokkal nagyobb siker az, ahogyan szerepelünk a bajnokságban.

Az első perctől kezdve úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, hogy egy ilyen felfokozott hangulatú találkozóhoz hozzá kell állni. Nyugodtan, de harcosan, szenvedéllyel és maximális taktikai fegyelemmel játszottunk. Ennek eredményeként szereztünk három gólt, gyakorlatilag esélyt sem adva az ellenfélnek, amely nyilvánvalóan remek erőkből áll, nem véletlenül szerepel az első osztályban, de ettől függetlenül összességében szerintem megérdemelten voltunk előnyben a szünetre. Aztán a második félidő gyakorlatilag lecsordogált, amiben benne voltunk mi is bőven, hiszen mi már annyira nem siettettünk a játékot, ahogy ilyenkor ezt kell tenni. Végül nagyon profi módon, gyakorlatilag egy-két hibától eltekintve, nagyszerűen védekezve hoztuk a meccset, és talán nem túlzás kijelenteni, hogy az összességében teljesen megérdemelten kerültünk be a Magyar Kupa fináléjába.

Örülök, hogy most nem volt bent egy kamera sem az öltözőben a szünetben. Nem nagyon voltam még ilyen, trágár szavakat is használtam, próbáltam felhívni a játékosaim figyelmét arra, hogy semmi nem dőlt el, és valaki mégis ezt hinné, az a meccs után nem fog jól járni... Hála Istennek erről szó sem volt, a játékosok maguktól is tudták ezt, egy profi és nagyszerű szellemiségű társaságról lévén szó. Senki nem hitte azt, hogy a mérkőzés megvan, senki nem hitte azt, hogy sétagallopp lesz a második félidő.

Az első félidő szerintem nagyon jól sikerült. Látványos akciók, tökéletes taktikai fegyelem, a második pedig az erősen dadogós, döcögős volt, de hát ezt terveztük, és erre volt szükségünk, így jól alakult a második játékrész is számunkra.

(Fotó: facebook.com/BudafokiMTE)

Játékosként volt ebben részem, egy sikerrel megivott kupadöntőt játszottam 1996-ban, ezt soha nem felejti az ember. Az én edzői karrieremben ez egy kiemelkedő eredmény.

Beke Peti szerintem megérett arra, hogy váltson, de ezt majd a vezetők, a menedzsere és nyilván maga a játékos eldönti. Szerintem egy kiemelkedő tehetsége a magyar futballnak. A sérülése elég aggasztó volt a hétvégi meccs után. Én hétfőn este úgy feküdtem le, hogy nem fog játszani. Kedden, mire a második orvosi információ is megjött, akkor már némi remény volt arra, hogy játszhasson. Szerdán reggel pedig vállalta a játékot, rúgott három gólt, aztán lefeküdt és lejött a pályáról.

Amikor az ember elkezd edzősködni - legalábbis én úgy voltam vele - a lehető legmagasabb célt tűzi ki magának. Volt erről szó, hogy életünk egyik nagy dobása lehet az, hogy egy ilyen stadionban, a Puskás Arénában játszhatunk. Abban a stadionban, ahol a régi játékosokat méltóképp fogadják - nem mindig volt ez így. Bár a legutóbbi válogatott meccsre szurkolni mentem ki, eszembe volt az is, hogy talán a Marco Rossi helyén vagy melyik padon fogok ülni...mondtam is a játékosoknak, hogy remélem, hogy ők is arra vágynak, hogy ott játszhassanak. Rossi előtt egyébként le a kalappal, nagy kincset talált annak idején az, aki kinevezte őt kapitánynak. Nekem semmi bajom a külföldi edzőkkel, a külföldi játékosokkal, de remélem, egyszer, magyar edzőként az én álmaim is beteljesülnek majd.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:

Budafok - Vasas 3-0 (Beke 22., 34., 40.)

Beszámoló itt!

Budafok: Gundel-Takács - Fótyik, Jagodics, Nándori  (Vaszicsku 71.)- Kalmár, Soltész, Adorján (Tischler 87.), Csonka - Bakti (Bíró 71.), Kovács D., (Németh 60.), Beke (Horváth 60.)

Vasas: Dombó - Ódor (Szalai 62.), Litauszki (Iyinbor 42.), Hegedűs, Silye (Szivacski 42.) - Sztojka (Hinora 42.), Berecz, Urblík - Holender, Zimonyi (Novothny 56.), Ihrig-F.

Kondás Elemér (Vasas): - Nagyon szégyellem magam a csapat és a saját nevemben is. Szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól, akik kilátogattak erre a mérkőzésre és megpróbálták buzdítani a csapatot. Gratulálok a Budafoknak, többet tettek a győzelemért, így megérdemelten jutottak a döntőbe. Csapatunkban több játékos mind akaratban, mind játékban keveset tett hozzá, így a hazai csapat az első félidő közepén néhány perc alatt eldöntötte a mérkőzést. Vannak olyan játékosok, akiken nem láttam azt, hogy megszakadnak a pályán. Visszatérő gyermeteg hibákat követtünk el, ha csak ennyit tudunk hozzátenni teljesítményben, az nagyon kevés. (vasasfc.hu)

(Fotó: vasasfc.hu)

Olvastad már?
A 17 perc alatt triplázó budafoki csatárt összerakták a kupaelődöntőre: "Most jöhet a kis gyros, aztán meglátjuk, merre tovább" - videó
A budafoki Beke Péter még szerdán délelőtt is kezelésen járt, túlzásnak tartja, hogy "egyedül intézte el a Vasast" az MK-elődöntőben, és kiemelte, hogy "ha az ember rendben van, akkor a pályán is tud teljesíteni."
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz