Fotó: ujpestfc.hu

Újpest: Már csak egy lépésre van a tulajdonosváltás - fontos bejelentést tettek

A célegyenesbe ért az Újpest eladása, a MOL Vagyonkezelő Zrt. akár napokon belül hivatalosan is megvásárolhatja a futballcsapatot és akadémiáját is.
Csakfoci.hu 2024. március 19., kedd 17:32
Fotó: ujpestfc.hu
A célegyenesbe ért az Újpest eladása, a MOL Vagyonkezelő Zrt. akár napokon belül hivatalosan is megvásárolhatja a futballcsapatot és akadémiáját is.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 19., kedd 17:32

Újabb mérföldkőhöz ért az Újpest FC megvásárlása, amelynek hivatalos folyamata még február elején vettet kezdetét, ekkor jelentette be a klubvezetés és a MOL Vagyonkezelő Zrt. is, hogy a tavasz folyamán a MOL-csoport leányvállalata többségi tulajdonrészt szerez a lila-fehéreknél.

Most pedig újabb fontos lépést tettek a felek a "hatalomátvétel" útján.

A MOL Vagyonkezelő Kft. megvásárolja az Új Lila Labdarúgó Kft. üzletrészeinek 100%-át, amely révén közvetett egyedüli irányítást szerez az Újpest 1885 Kft., valamint az Újpest Labdarúgó Akadémia Kft. felett

- olvasható a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) honlapján, azaz a testület bejelentette, hogy a Roderick Duchatelet klubtulajdonos által az elmúlt hetekben alapított (az Újpest 1885 Futball Kft. és az Újpest Labdarúgó Akadémia, azaz a teljes futballcsapat tulajdonjogát is birtokló) Új Lila Labdarúgó Kft. megvásárlásának, illetve az összefonódásnak a szándékát tudomásul vette.

Innentől ugyan a GVH még emelhet papíron kifogást, de az engedélyeztetési eljárás hivatalosan is elindult, így már csak egy lépésre kerültek attól a felek, hogy akár napokon belül lezáruljon a tulajdonosváltás adminisztratív folyamata Újpesten.

Olvastad már?
Fradi: Meglepő nyilatkozat, Pesic reakciója ellentmond a klubja közleményének
Mint arról a Ferencváros is hivatalosan beszámolt: Aleksandar Pesic határozatlan időre kikerült a Ferencváros keretéből. Ám a szerb támadó furcsa nyilatkozatot adott, mivel állítása szerint úgy készül, hogy csütörtökön már a csapattal edz.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz