Magyarország: Igen, Románia: Nem - döntött a székely tehetség

Szerinte előrébb tart a magyar foci.
Dudás Gábor 2017. február 10., péntek 11:01
Szerinte előrébb tart a magyar foci.
Szerző: Dudás Gábor 2017. február 10., péntek 11:01

A magyar és a román U19-es válogatott összetartására is meghívták, mindkét csapatnál jól érezte magát, de nem kérdés Magyari Szilárd számára, melyik nemzeti csapatban kíván szerepelni a jövőben.

A 18 éves tehetség útja Farkaslakáról indulva Székelyudvarhelyen át vezetett a konstancai, Gheorghe Hagi által vezettet akadémiára, ahonnan a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiához került. A szekelyhon.ro-nak beszélt döntéséről.

 

A magyar U19-es válogatottnál eltöltött napjairól:

- Pár napig korosztályom legjobb játékosaival edzhettem közösen. Nagy élmény volt, és büszkeséggel tölt el, hogy részt vehettem a válogatott felkészítőn. Különböző felméréseken vettünk részt, amelyek fontosak lesznek a kiválasztásnál is, hogy kik kerülnek majd be a szűkített keretbe. Az U19-es válogatott nyáron Csehországban az elitkörben játszik, remélem, én is a keret tagja lehetek majd.

A románok is meghívták korosztályos csapatukhoz korábban:

- Jól telt, a srácok egyből befogadtak. Ami tetszett, az a játék gyors ritmusa volt, mind az edzésen, mind a barátságos mérkőzésen, amelyet egy másodosztályú román csapat ellen játszottunk. Ezen mindenki egy félidőnyi lehetőséget kapott. Jól ment a játék, a végén az edző meg is dicsért.

És hogy melyik csapatot választotta:

- A fejlődésemet szem előtt tartva – az érzelmi szálakat nem is említve – jobb, ha Magyarországot választom. A magyar labdarúgás jóval előrébb tart, mint a román, a képzés és a körülmények tekintetében egyaránt.

Magyari szeretne minél előbb bekerülni majd a Puskás Akadémia első keretébe, és majd az NB I-ben futballozni. Mint hozzátette, később egy topligában is el tudja képzelni magát, de ehhez "ugródeszkaként" az osztrák vagy a lengyel ligát használná majd.

Így add a csakfoci.hu-t a mobilod főképernyőjéhez!

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz