Zsákutcába kerülhet a magyar válogatott védő: "Én is gondoltam rá, hogy bűnbak lettem Andorra után"

Lang Ádám nem kapott meghívót a vb-selejtezőkre, mert a szövetségi kapitány szerint nem játszik eleget. És a védő szerint a közeljövőben nem is fog.
Dudás Gábor 2017. szeptember 8., péntek 11:55
Lang Ádám nem kapott meghívót a vb-selejtezőkre, mert a szövetségi kapitány szerint nem játszik eleget. És a védő szerint a közeljövőben nem is fog.
Szerző: Dudás Gábor 2017. szeptember 8., péntek 11:55

Mint ismeretes, a magyar válogatott korábbi állandó szereplője, az Eb-résztvevő Lang Ádám a lettek és a portugálok elleni vb-selejtezőkre nem kapott meghívót Bernd Storck szövetségi kapitánytól.

Ennek hátteréről is beszélt a francia Dijon védője a Digi Sport "Reggeli Start" c. műsorában, arra a felvetésre is választ adva, hogy bűnbak lett-e szerinte az Andorra elleni vereséget követően.

Bennem is megfordult ez a gondolat, mert ugye az Eb-keretből mindenkit behívott erre a két mérkőzésre a kapitány, kivéve engem. Ő a szövetségi kapitány, az ő döntése, és nála akkor is megkaptam a lehetőséget, amikor nem voltam játékban, például Oroszország vagy Andorra ellen is, amikor nem kaptam a klubomban annyi lehetőséget. De most úgy döntött, hogy nem vagyok játékban és tényleg nem hív meg.

Ez ilyen, a futball gyorsan változik. Nincs bennem harag, pontosan tudom, miért történt ez, valahol egy logikus döntés volt. De – és ez nem csak duma - ez még jobban arra ösztökél, hogy sokkal többet dolgozzak és hogy felfelé lépdeljek a lépcsőn. Beszéltünk a kapitánnyal, elmondta, hogy mi a véleménye, megbeszéltük a dolgokat és tiszta a kép.

"Kételkedem abban, hogy játszani fogok"

Storck tehát amiatt nem számított Langra, mert a bekk francia klubjában nem játszik eleget. Emiatt is próbált klubot váltani a nyáron a játékos, de a Beitar Jeruzsálembe tervezett klubváltása végül meghiúsult.

- Láttam, ami történik, az edzéseket, hogy hogy hogyan gyakoroltunk, és nagyjából láttam, hogy mennyire számít rám az edzőm, hogy hová sorol be. A rangsorban hátra kerültem. Február óta nincs igazán meccs a lábamban és annak reményében dobtam én be az ötletet, hogy találjunk egy olyan megoldást, amely mindkettőnk számára előnyös lehet. Így jött ez a kis kaland után nézés…

Lang szerint a jövő sem kecsegtet egyelőre sok jóval Franciaországban.

- Kételkedem abban, hogy játszani fogok. Volt egy gyors kényszerigazolás, mert az átigazolási időszak végére tényleg ketten maradtunk egészséges belső védők. Gyorsan igazoltak egy játékost, akinek jók a referenciái, vannak jó mérkőzések a lábában, és úgy érzem, a gyakorlások alapján őt helyezte előtérbe az edző. Benne van a pakliban a hétvégén, hogy nem játszom megint, hiába nyertünk, és az volt a csapat első győzelme, úgy néz ki, hogy ez nem nagyon számít. A miértet nem tudom és nem is értem.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz