Válogatott: "Ódzkodnék olyanokat mondani, hogy álomsorsolás" - ezt várják a játékosok az Eb-selejtezőktől

Vasárnap délben Frankfurtban kisorsolták a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezősorozatának csoportjait. A magyar válogatott a G csoportba került Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia mellé. A sorsolás végeredményéről Nagy Ádám és Bolla Bendegúz is elmondta a véleményét.
Dudás Gábor 2022. október 9., vasárnap 18:29
Vasárnap délben Frankfurtban kisorsolták a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezősorozatának csoportjait. A magyar válogatott a G csoportba került Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia mellé. A sorsolás végeredményéről Nagy Ádám és Bolla Bendegúz is elmondta a véleményét.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 9., vasárnap 18:29

Az AC Pisa középpályása, Nagy Ádám elmondta: "izgalmas, jó csoportba" került a magyar válogatott, amellyel szemben az elmúlt évek sikeres szereplése miatt "kötelező elvárás lett" a Eb-részvétel.

Ódzkodnék azonban olyanokat mondani, hogy álomsorsolás, mert tisztelni kell az összes ellenfelet, és azt se felejtsük el, hogy azért eddig az elmúlt években rendre bajban voltunk, amikor olyan ellenféllel találkoztunk, amellyel szemben az erőviszonyok alapján nyernünk kellett volna

- nyilatkozta a magyar válogatott kulcsembere.

Hozzátette: bízik azonban abban, hogy mostanra a válogatott már felnőtt ehhez a feladathoz is, és amikor neki kell irányítani a játékot, akkor azt az akadályt is gond nélkül tudja venni. A mostani csoportból ennek kapcsán a bolgárokra és a litvánokra utalt.

Bolla Bendegúz, a Grasshoppers szélső védője hangsúlyozta, hogy az ellenfelek között olyan nagy név ezúttal nincs a csoportban, mint volt a Nemzetek Ligájában, de ettől függetlenül kemény mérkőzésekre számít, a továbbjutásért pedig igenis meg kell küzdeniük.

- Azt viszont mindenképpen ki kell harcolnunk - mondta. Kiemelte: a szerbeknél vannak sztárok és csapatként is "jól muzsikálnak", így a legkeményebb ellenfélként tekint rájuk.

A tíz selejtezőcsoport mindegyikéből az első kettő jut ki a 24 csapatos kontinenstornára. A maradék három helyért 12 csapat küzdhet meg a 2024 márciusában esedékes pótselejtezőkön. A németországi Eb-t 2024-ben június 14. és július 14. között rendezik. (MTI)

Olvastad már?
Magabiztos szerb reakciók a sorsolásra: "A magyarok érkeztek leggyengébbként a balkáni csoportba"
Szerbiában a visszhangok egyértelműek: a saját csapatukat tartják a legesélyesebbnek az Európa-bajnoki selejtezők G-csoportjában. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz