Válogatott: Kihagyja a bolgár-magyart a rivális legdrágább játékosa

Sérülése és műtétje miatt nem játszhat a szófiai pótselejtezőn Bulgária egyik legjobb és egyben legértékesebb játékosa.
Dudás Gábor 2020. február 20., csütörtök 14:48
Sérülése és műtétje miatt nem játszhat a szófiai pótselejtezőn Bulgária egyik legjobb és egyben legértékesebb játékosa.
Szerző: Dudás Gábor 2020. február 20., csütörtök 14:48

Elsőként Metodi Shumanov bolgár újságíró számolt be arról, hogy bokaműtétje és mintegy héthetes kihagyása miatt a magyar válogatott elleni március 26-i Nemzetek Ligája-pótselejtezőn sem játszhat Kiril Despodov, az osztrák Sturm Graz 23 éves jobbszélsője - ezt később maga a játékos is elismerte.

Kedden műtenek meg Innsbruckban, az orvosok szerint legfeljebb nyolc hétre dőlök ki – idézi a futballistát a Reuters.

Despodov kiesése igencsak érzékeny veszteség lehet ellenfelünk számára, hiszen az egyik legjobb és legértékesebb bolgár játékosról van szó. Sőt, piaci értéke (4 millió euró) alapján konkrétan ő a legmagasabbra taksált futballistájuk, valamint a formája is nagyszerű volt osztrák klubjában, hiszen idénybeli 13 tétmeccsén 7 gól és 7 gólpassz volt a mérlege.

Despodov a válogatottban még 2015-ben, mindössze 18 évesen debütálhatott a támadó, aki összesen 12-szer húzhatta magára a címeres mezt, ezeken a találkozón 1 gól fűződött a nevéhez.

A 2019 januárjában 3,5 millió euróért a CSZKA Szófiától Cagliariba igazolt futballista - aki aztán kölcsönben került Grazba - legnagyobb egyéni sikerét 2018-ban érte el, amikor is az év játékosa lett hazájában (egy évvel korábban pedig a legjobb fiatal játékos díját is megkapta). Két évvel ezelőtti elismerését a legendás Hriszto Sztojcskov óta az első CSZKA-futballistaként kapta meg.

Olvastad már?
Válogatott: Dzsudzsák és Kádár helye még kérdéses, Feczesinre nem számít Rossi - 2 újonc is bekerülhet
Marco Rossi a DIGI Sport híradójának adott interjújában az olasz szakember elárulta, hogy kik lehetnek új nevek a csapatban, és ki az, aki már biztosan nem számíthat meghívóra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz