Szoboszlai: "Mindenki 100%-kal játszott", Németh a góljáról: "Így beszéltük meg Kerkezzel" - értékelések

Így értékelte a Luxemburg elleni 2-2-es döntetlent Szoboszlai Dominik, Szalai Attila és Németh András az M4 Sportnak.
Nyikes Zoltán 2022. november 18., péntek 8:40
Így értékelte a Luxemburg elleni 2-2-es döntetlent Szoboszlai Dominik, Szalai Attila és Németh András az M4 Sportnak.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. november 18., péntek 8:40

Németh András:– Óriási öröm és óriási megtiszteltetés, hogy képviselhetem Magyarországot. Nagyon örülök neki, hogy az első meccsemen sikerült gólt szereznem, de a végeredmény lehetett volna jobb – kezdte Németh, akitől azt is megkérdezték, milyen utasítással küldte pályára Marco Rossi szövetségi kapitány. – Hogy dolgozzam szét magamat. Nem volt komoly taktikai tanács, tudtam, hogy mit kell csinálnom, hogy hova kell mozognom védekezésben.

A Genk 20 éves támadója megjegyezte, nagy segítség volt Szoboszlai Dominiktól, hogy folyamatosan irányította őt a pályán, góljáról beszélve pedig elmondta: "Így beszéltük meg Kerkez Milossal, a szövetségi kapitány is felhívta a figyelmet, hogy beadásoknál a hosszú kapufát támadjuk, mert ott több problémájuk volt a luxemburgiaknak."

Szoboszlai Dominik: – Ahhoz képest, amiről álmodtam, hamarabb jött el ez a pillanat. Úgy gondolom, lehet, hogy épp erre – hogy 22 évesen megkaptam ezt a bizalmat a főnöktől és a csapattól – van szükségem, hogy vezéregyéniséggé váljak. Egyedül semmire nem lennék képes, a csapat is kellett hozzá, hogy ezt a bizalmat megkapjam. Próbáltam minél többet segíteni, beszélni a pályán, és példát mutatni a saját teljesítményemmel. Ahhoz képest, ahogy kezdtünk, egy hiba után meg tudtuk fordítani a meccset, ez kevésszer fordul elő. Sajnos ez ma így alakult, tanulunk belőle, a jó dolgokat pedig tovább visszük. A fő tanulság, hogy már nincs olyan csapat, amely ellen könnyű nyerni válogatott szinten. Minden egyes alkalommal 100%-ot kell kitenni a pályára. Mindenki 100%-kal játszott, 1-2 hiba sajnos benne van mindig, de küzdött a csapat, futottunk egymásért.

Szalai Attila: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, picit lassan kezdtünk, nem volt meg a megfelelő ritmus és pörgés, utána azonban átlendültünk ezen. Sajnos kaptunk két elkerülhető gólt, természetesen nem lehetünk elégedettek a játékunkkal, mind támadásban, mind védekezésben, de azért pozitívumai is voltak a meccsnek. Természetesen örülök a gólomnak, de nyilván nem ez a fontos. Az volt a célunk, hogy nyerjünk. Korábban sok helyzetet kihagytam, örülök, hogy ezt most értékesíteni tudtam. Ahogy a múltban is láttuk, szerencsére benne van a mentalitás a csapatban, hogy képes legyen hátrányból is visszajönni. Sajnos most nem sikerült a győzelmet megszerezni, de úgy gondolom, van mire építeni.

Olvastad már?
Rossi: "Néhányan kicsit túl sokat gondoltak magukról" - a kapitány szerint az Eb-selejtezők is nehezek lesznek ilyen hozzáállással
A szövetségi kapitányunk szerint néhány játékosunk azt gondolja, hogy sokkal jobbak vagyunk, mint valójában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz