Szoboszlai: "Gondoltam, 20-ról már csak ellövöm az utolsó percben" - Nego szólt Nikolicsnak, hogy ne lőjön

Így látta a két magyar gólszerző Izland 2-1-s legyőzését és a magyar válogatott Eb-kijutását a Puskás Arénában.
Dudás Gábor 2020. november 13., péntek 9:50
Így látta a két magyar gólszerző Izland 2-1-s legyőzését és a magyar válogatott Eb-kijutását a Puskás Arénában.
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 13., péntek 9:50

A két magyar gólszerző értékelése Izland 2-1-s legyőzését és az Eb-re jutást követően.

Szoboszlai Dominik: - Arra emlékszem, hogy négyen álltak előttem, de hál’ Istennek mellettem volt Sala (Sallai - a szerk.), azt hiszem balra, elvitt egy embert és befelé el tudtam vinni,

gondoltam, 20-ról már csak ellövöm az utolsó percben, szerencsére sikerült...

Az első tíz percben nem úgy kezdtünk, ahogyan akartunk, de utána összekapta magát a csapat, és az is nagyon fontos volt, hogy a szünetben mindenki magára figyelt meg a csapatra, és nem az volt, hogy lehajtottuk a fejünket és feladjuk. A végéig küzdöttünk, jól cseréltünk, Nego is betalált a végén. Utána aztán én is meglőttem a magam gólját, és ezzel sikerült kijutottunk az Eb-re. A törökök ellen kicsit korábban lőttem gólt, most a végén, de így már esélyük sem volt válaszolni...

Loic Nego: - Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és Magyarországot képviselhetem. Már hosszú évek óta vagyok itt a családommal, igazán otthon érzem itt magam. Nem is tudom igazán leírni azt, amit most érzek, mert még túl korai erről beszélni. A szövetségi kapitány végig hitt bennünk. Az ilyen mérkőzéseken - főleg akkor, amikor itthon vagy - óriási a nyomás mindenkin, ezért, amikor egy ilyen mérkőzésen pályára lépsz, akkor többet kell kiadnod magadból, mint amire képes vagy. Ha ez nem sikerül, akkor nem is lehetsz sikeres. Látható volt, a második félidőben megfordítottuk a mérkőzést, pedig nem voltunk kifejezetten jók. Az első félidőben nem nagyon működtek a dolgok, de a második játékrészben már sokkal jobban teljesítettünk, így tovább is jutottunk.

A góljáról

- Nikolics közel állt ahhoz, hogy lőjön, de szóltam neki, mert láttam, milyen helyzetben van, ketten is zárták. Tudom, hogy képes a labdát a kapuba lőni, de szerencsére az utolsó pillanatban megváltoztatta a döntését és a labda végül valahogy hozzám került. Abban a helyzetben az egyetlen, ami a fejemben járt, hogy gólt szerezzek, végül sikerült. Nagyon tisztelem ezt a címert, és igazán remélem, hogy az emberek büszkék ránk, nem csak rám, de az egész csapatra, mert a csapat ezt megérdemli. (M4 Sport)

Olvastad már?
Szalai a második Eb-jén is ott akar lenni: "Félelmetes a csapat, van már egy majdnem világsztár szintű játékosunk"
A magyar válogatott csapatkapitány nem gondolja, hogy jelen helyzetben bérelt helye lenne majd az Európa-bajnokságon, így azon lesz, hogy addig megfelelő megoldást találjon. Szalai Ádám a magyar embereknek, szurkolóknak is üzent.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Fradi
Jansen a Népligetben
Már fotó is készült arról, ahogyan Pascal Jansen az FTC Népligeti Sportközpontjában van. A Csakfoci úgy tudja, a felek még tárgyalnak egymással.
Tovább az összes átigazoláshoz