Szlovák-magyar: Egy kihagyás és egy kontra döntött – vereséggel kezdett a válogatott

Válogatottunk az első és a második félidő hajrájában kapott gólok következtében pont nélkül maradt Szlovákiában, így vereséggel kezdte az Eb-selejtezőket.
Csakfoci Admin 2019. március 21., csütörtök 22:32
Válogatottunk az első és a második félidő hajrájában kapott gólok következtében pont nélkül maradt Szlovákiában, így vereséggel kezdte az Eb-selejtezőket.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. március 21., csütörtök 22:32

Szlovákia - Magyarország 2-0 (Duda 42., Rusnák 85.)

I. félidő

A mintegy kétezer magyar szurkoló már a mérkőzés kezdete előtt fantasztikus atmoszférát teremtett a nagyszombati stadionban, leszurkolták a hazaiakat.

A meccs első percei tapogatózással teltek, majd a 11. percben Hamsík került helyzetbe 8 méterre a kapunktól, de szerencsére mellé lőtt. Nem sokkal később Pekarík tüzelt 20 méterről, Gulácsi szögletre tolta a labdát. A mérkőzés ezen szakaszában a szlovákok aktívabbak voltak: a 18. percben Hancko 16 méteres lövése ment kicsivel fölé. Ezt követően nálunk volt többet a labda, beadásokkal próbálkoztunk, kevés sikerrel.

A 41. percben megszerezhettük volna a vezetést, egy szép támadás végén Kovács próbálkozott, de közeli lövése levágódott a védőkről. Az ellentámadásból sajnos gólt szereztek a szlovákok: Rusnák beadásába Duda tette bele a lábát, a labda pedig a jobb sarokban kötött ki (1-0). Közvetlenül a szünet előtt Hamsík is próbálkozott 16-ról, Gulácsi azonban védett.

II. félidő

A második félidő elejét megnyomtuk, de komoly helyzetig nem jutottunk, az 54. percben Lovrencsics kemény, lapos beadását fogta Dúbravka. Majd a 62. percben egy kipattanót követően Szalai 17 méterről félfordulatból lőtt, a szlovák kapus azonban ezt is hatástalanította. A másik oldalon Mak életerős bombáját ütötte oldalra Gulácsi.

A 73. percben nagy egyenlítési lehetőséget szalasztottunk el, Lovrencsics pontos indítása után Orbán fejelhetett tisztán 11 méterről, Dúbravka azonban lehúzta a labdát. Az ellentámadás végén Rusnák életerős lövését védte Gulácsi.

A 81. percben Pekarík ugyan közelről betalált, de les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető. A 85. percben eldőlt a mérkőzés: Rusnák egy csel után 9 méterről kilőtte a rövid sarkot (2-0). A 90. percben Dzsudzsák 25 méteres szabadrúgását védte Dúbravka.

A második félidőben Szoboszlai és Dzsudzsák beállása után veszélyesebbek lettünk kapura, de gólt sajnos nem sikerült szereznünk. Vasárnap a vb-ezüstérmes horvátokat fogadjuk a Groupama Arénában.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz