Szalai a második Eb-jén is ott akar lenni: "Félelmetes a csapat, van már egy majdnem világsztár szintű játékosunk"

A magyar válogatott csapatkapitány nem gondolja, hogy jelen helyzetben bérelt helye lenne majd az Európa-bajnokságon, így azon lesz, hogy addig megfelelő megoldást találjon. Szalai Ádám a magyar embereknek, szurkolóknak is üzent.
Dudás Gábor 2020. november 13., péntek 9:24
A magyar válogatott csapatkapitány nem gondolja, hogy jelen helyzetben bérelt helye lenne majd az Európa-bajnokságon, így azon lesz, hogy addig megfelelő megoldást találjon. Szalai Ádám a magyar embereknek, szurkolóknak is üzent.
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 13., péntek 9:24

Szalai Ádám csapatkapitány értékelése Izland 2-1-s legyőzését és az Eb-re jutást követően.

- Nagyon furcsa mérkőzést játszottunk. Hihetetlen, hogy megfordítottuk ezt az egész mérkőzést, attól függetlenül, hogy az elmúlt hónapok már utaltak azért ilyen teljesítményre. Az, hogy milyen teljesítményt nyújtottunk Törökországban, Szerbiában, az, hogy itthon 3-0-ra égtünk, de felálltunk, vagy a kinti orosz mérkőzés is.

Egy ilyen fontosságú mérkőzést így elkezdeni nem túl hálás feladat, de ismét megmutattuk, hogy félelmetes, ami a csapatban van, ahogyan tényleg az utolsó percekig küzdünk és megyünk. Van már egy majdnem világsztár szintű játékosunk, aki egyszerűen eldönti az ilyen mérkőzéseket, tényleg hihetetlen.

Nem kívánom egyetlen csapatnak sem azokat a körülményeket, amik voltak az elmúlt két napban, egy ilyen szintű mérkőzés előtt, amikor elveszítjük az egész edzői stábot és facetime-on keresztül beszélgetünk a taktikáról, a félidőben is, amikor egy ilyen félidő után bemész és úgy próbálsz megoldásokat keresni, akkor az nem egyszerű. Hihetetlenül hálás vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, és már másodszor ott lehetünk az Eb-n - én még nem vagyok ott, ahhoz még sok dolognak történnie kell... Ez hihetetlen büszkeséggel tölt el, és kicsit kárpótol az elmúlt hónapokért - mondta az M4 Sportnak Szalai, majd kitért a saját helyzetére is.

- Hihetetlen sok erőt kapok a családomtól, a szövetségi kapitánytól, illetve a társaktól, hogy kiállnak mellettem és elfogadnak úgy, ahogy vagyok. Nagyon nehéz, igazából ez az első tétmeccsem volt több mint két hónap után. Úgyhogy nem egyszerű, de tényleg próbálok a nehezebb pillanatokban is maximálisan pozitív maradni és a csapatnak a legtöbbet megadni. Biztos nem sikerülne, ha a körülöttem lévő emberek nem lennének ennyire erősek és nem így bíztatnának. Amit ettől a csapattól és a szakmai stábtól megkapok, azt tényleg minden embernek kívánom, mert olyan támogatást és hátszelet kapok tőlük, hogy itt lehetek.

Úgyhogy ott szeretnék lenni az Eb-n, de ahhoz egy sokkal jobb formában lévő Szalaira van szükség, én sem vagyok már fiatal, úgyhogy azon leszek, hogy olyan megoldást találjak, hogy végül ott lehessek.

Üzenet a szurkolóknak, a magyar embereknek

- A mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy 2020-ról majd biztos a járvány jut majd az embereknek az eszébe,

Az volt a célunk ebben a helyzetben, hogy az este 8 után a TV előtt ülők, a sok millió magyar, akiknek esetleg nehézségeik vannak a munkájukban, vagy épp az egészségügyben dolgozók ez után a 2-3-4 óra után emlékezzenek emiatt is erre az évre...

Talán nem csak a koronavírus, a szenvedés, a sok negatívum tapasztalat, hanem ez az Eb-re kijutás is megmarad majd nekik. Lehet, hogy a Körúton most nem tudok senkit meghívni, de kívánom mindenkinek, hogy a megfelelő távolságtartás mellett pótolják be otthon...az első meccslabdát nem használtuk ki Walesben, de a másodikat most igen, Magyarország ott lesz az Eb-n.

Olvastad már?
Szoboszlai: "Gondoltam, 20-ról már csak ellövöm az utolsó percben" - Nego szólt Nikolicsnak, hogy ne lőjön
Így látta a két magyar gólszerző Izland 2-1-s legyőzését és a magyar válogatott Eb-kijutását a Puskás Arénában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz