Svájcban játszó magyar mondta el, mi lehet a válogatott esélye a selejtezőn

A svájci Lugani magyar légiósa, Vécsei Bálint szerint lehet keresnivalója a magyar labdarúgó-válogatottnak a csoportot hibátlan teljesítménnyel vezető Svájc otthonában.
Mokány Lajos 2017. október 6., péntek 7:00
A svájci Lugani magyar légiósa, Vécsei Bálint szerint lehet keresnivalója a magyar labdarúgó-válogatottnak a csoportot hibátlan teljesítménnyel vezető Svájc otthonában.
Szerző: Mokány Lajos 2017. október 6., péntek 7:00

A DIGI Sport híradójának azt is elmondta, hogy szerinte miben bízhat, és hogyan nyerhet Bernd Storck együttese.

Vécsei Bálint Kazincbarcikán kezdte a futballt, majd a Budapest Honvédban lett NB I-es játékos. 2015 augusztusától a Bologna játékosa, jelenleg kölcsönben szerepel a Luganóban.
"Viszonyításképp az olaszhoz, amikor ott játszottam, annál sokkal támadó szelleműbb a svájci bajnokság. Itt a védők is jobban feltolják a védekezést, és a szélső védők is jobban támadnak, az olasz bajnokságban inkább megmarad hátul a négy védő. Itt mindenki sokkal bátrabban mer játszani" - mondta a Sport 24-nek a kétszeres válogatott középpályás, aki jelenleg nem tagja a keretnek.

A 24 éves futballista szerint a vb-selejtezőn Svájc nem fogja átadni a területet vagy nem lesz éppen türelmes a magyar csapattal, hiszen a csoportelsőség a célja.
"A svájci csapat biztos nagyon motivált, hiszen eddig minden mérkőzését megnyerte. Két meccse maradt, a magyarok ellen otthon játszik, szerintem egy győzelemmel szeretne hangolni a portugálok elleni találkozóra. Nekünk az lehet a fegyverünk, hogy nincs mit veszítenünk, hiszen már nem juthatunk ki a világbajnokságra, és így lehetséges, hogy egy kicsit felszabadultabbak leszünk. Rajtuk viszont nagyobb lesz a nyomás, hogy hazai pályán minél hamarabb gólt rúgjanak. Remélem, hogy meglepetést tudunk szerezni."

A Storck-keretbe meghívott Ugrai Roland az elutazás előtt azt nyilatkozta, hogy a svájciak elöl bomba erősek, de hátul talán meg lehet fogni őket. Vajon Vécsei egyetért-e a Diósgyőr támadójával? "Ha csak abból a mérkőzésből indulunk ki, amelyet otthon játszottunk, akkor igen, mondhatjuk, hiszen mi is tudtunk két gólt rúgni nekik, és csak szerencsével vitték el a három pontot. Biztos védekezésből tudunk esetleg kontrákra építeni, szerintem lesz keresnivalónk. Ha meglesznek az esélyeink, akkor be kell rúgnunk egy gólt minimum, és akkor máris másabb lesz a mérkőzés."

Vécsei szerint Svájc nagyon készül a mérkőzésre.
"Amit én olvastam, nagyon felszabadult a svájci társaság, a szurkolók pedig nagyon várják, hogy az igazi értékét megmutassa a svájci csapat, és a következő két vb-selejtezőn megszerezze az első helyet a csoportban."

Az eltiltott Dzsudzsák Balázst nélkülöző magyar válogatott szombat este háromnegyed kilenckor lép majd pályára Svájc ellen.

12-szeres pénzt ér a magyar bravúr Svájcban – kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz