Svájc: Kötelező házi feladat Magyarország legyőzése - "Nem ez volt a leggyengébb csoport"

Vladimir Petkovic szövetségi kapitány szerint a sorsoláskor még senki nem becsülte le a selejtezőcsoportunkat. Hat pontot akar szerezni az utolsó két meccsükön, az első hármat ellenünk.
Dudás Gábor 2017. szeptember 25., hétfő 9:45
Vladimir Petkovic szövetségi kapitány szerint a sorsoláskor még senki nem becsülte le a selejtezőcsoportunkat. Hat pontot akar szerezni az utolsó két meccsükön, az első hármat ellenünk.
Szerző: Dudás Gábor 2017. szeptember 25., hétfő 9:45

Mint ismeretes, jövő szombaton, október 7-én a 100 százalékos csoportelső, Svájc otthonában (Bázelben) játssza le utolsó előtti vb-selejtezőjét a magyar válogatott.

A svájciak szövetségi kapitánya, Vladimir Petkovic a mieink elleni mérkőzésre és csapata zárótalálkozójáról, a minden bizonnyal a csoportelsőségről döntő, Portugália elleni rangadóról is beszélt a Blicknek adott interjúban.

- Kötelező házi feladat vár ránk Magyarország ellen, utána pedig három akadály állhat még előttünk, de jó lenne az elsőt megugrani – utalt az esetleges pótselejtezőkre is a kapitány. - Két győzelemmel minden elérhetnénk, de persze tudjuk, hogy azért Portugália lesz a favorit az utolsó meccsen. Ugyanakkor képesnek tartjuk magunkat arra, hogy ott is pontokat szerezzünk. Sokat fejlődtünk csapatként. Dinamikusan futballozunk, jó a hangulat a keretnél, de nem csak a játékosoknál, összesen vagy ötven ember arcán látni az örömöt, hogy a válogatottnál dolgozhat.

Petkovic arra a felvetésre is válaszolt, hogy mit szól ahhoz, hogy jobb lett volna, ha nem ilyen "gyenge", hanem kiegyensúlyozottabb csoportban érte volna el az eddig verhetetlen Svájc a sikereit.

- Túl sok a feltételes mód ebben a kijelentésben. Ezek a győzelmek rengeteg önbizalmat és biztonságot is adtak a csapatnak. (…) csak most mondják Önök, hogy ez a leggyengébb csoport, a sorsoláskor nem ez volt. Mindenki kíváncsi volt például arra, hogy az Eb-n a portugálok, Izland és Ausztria előtt csoportgyőztes Magyarország versenyben lehet-e majd a második helyért. Most pedig mindenki a csoportgyőzelemről és a gyenge sorsolásról beszél – tette hozzá.

Mint ismeretes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a légióskeretet már kihirdette és már a mai napon kiderülhet, kiket hív be a német tréner a Svájc és Feröer-szigetek elleni záróselejtezőinkre az NB I-es játékosok közül.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz