Storckot idézte meg a válogatott legjobbja: "Nemzetközi szinten párharcokat kellene nyerni" 

A Fehéroroszországban több bravúrt is bemutató Gulácsi Péter az újabb meglehetősen kellemetlen mérkőzés okait boncolgatta, ismerős gondolatokkal magyarázva a beloruszok elleni produkciót.
Dudás Gábor 2018. június 7., csütörtök 9:52
A Fehéroroszországban több bravúrt is bemutató Gulácsi Péter az újabb meglehetősen kellemetlen mérkőzés okait boncolgatta, ismerős gondolatokkal magyarázva a beloruszok elleni produkciót.
Szerző: Dudás Gábor 2018. június 7., csütörtök 9:52

Gulácsi Péter komoly védésekkel tartotta a frontot Fehéroroszországban, ahol az RB Leipzig kapusa bizonyult a magyar válogatott legjobbjának az 1-1-re végződött felkészülési találkozón. A hálóőr az M4 Sportnak az újabb kellemetlen kimenetelű mérkőzés után a majdnem megint vesztes meccs okairól beszélt.

- Túl passzívan játszottunk, főleg a labda ellen, nem igazán mentünk bele a párharcokba, emiatt is volt több lehetősége az ellenfélnek, mint ahogy azt előtte gondoltuk volna. Nem lehet hagyni, hogy simán kijátsszák a labdát a szélekre, hogy olyan befelé jöjjenek, mögé kerülésekkel veszélyeztessenek. Ezeket nem jól reagáltuk le.

Nemzetközi szinten párharcokat kell nyerni, bele kell menni, ezt nem tettük meg.  (...) Kevés nemzetközi tapasztalata van a keretnek, ez pedig döntő dolog nemzetközi szinten. A mai fociban a párharcok döntik el a meccset, hogy ki tud többet megnyerni, illetve a középpályán érvényesülni. Ma ezt nem tettük meg.

Hogy ez minek tudható be? Nyilván van több oka is, de szervezettséggel ezt lehet ellensúlyozni, az útnak az elején járunk azonban még - mondta Gulácsi, picit a nemzetközi tapasztalatot sokszor hiányoló ex-kapitány, Bernd Storck szavait is felidézve.

És ami a folytatást illeti: a kapus bízik abban, hogy az utolsó edzőmeccsünk, a szombati, ausztrálok elleni találkozón már pozitívabb jövőkép lehet majd a nemzeti csapat előtt, bár a Bresztben történtek sem sok optimizmusra adnak okot.

- A mai meccs sem volt túl biztató, összességében egy nálunk gyengébben rangsorolt ellenfél ellen - ugyan idegenben, de - döntetlent játszottunk, játékban pedig ők voltak veszélyesebbek. Van még egy mérkőzésünk az ausztrálok ellen, ott lehet, hogy más játékosok is lehetőséget kapnak. Meg kell találnunk azokat, akik szeptemberben sikeresek lehetnek. 

Olvastad már?
Elek a válogatott és Leekens kapcsolatáról: "Eddig úgy néz ki, nem találjuk a közös hangot"
"Ez egy nagy nulla eddig" - igen önkritikusan beszélt a magyar válogatott fehéroroszországi produkciójáról Elek Ákos, aki azt is elismerte, hogy egyelőre a csapat és a szövetségi kapitány közötti közös hangon is kell még dolgozniuk.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
Tovább az összes átigazoláshoz