Storck elárulta, miért edzettek együtt az U21-el

Pozitív irányba billenhet csütörtökön a selejtezősorozat mérlege.
Csakfoci Admin 2016. október 4., kedd 18:37
Pozitív irányba billenhet csütörtökön a selejtezősorozat mérlege.
Szerző: Csakfoci Admin 2016. október 4., kedd 18:37

Csütörtökön a gyirmóti Alcufer Stadionban a Michel Boris vezette magyar U21-es válogatott Portugália hasonló korú fiataljaival mérkőzik meg Eb-selejtezőmérkőzésen. A csapat az első héten Telkiben, az A-válogatott keretével együtt készülhetett.

- A párhuzamos összetartás célja, hogy a fiatalok érezzék: az U21-es válogatott már a felnőtt válogatott előszobája, és a két csapat egy nagy családként élje meg a felkészülést, a játékosok ismerjék meg egymást és a válogatott játékstílusát, miközben erősödik a közösség csapatszelleme is. Az U21-es válogatottunk két évvel ezelőtt U19-esként már találkozott a portugálok legjobbjaival, és akkor 6–1-es vereséget szenvedett. Úgy gondolom, hogy azóta erősödött a csapat, és fejlődésüknek jó tesztje lesz az előttünk álló mérkőzés – fogalmazott Bernd Storck az mlsz.hu-nak.

A szövetségi edző, Michel Boris augusztusban érkezett, első két meccsénaz U21-es csapat 4–0-ra legyőzte Liechtensteint, majd idegenben, 8500 néző előtt 1–1-et játszott Lengyelország ellen.

- Új edzőként kerültem az U21-es csapathoz, így az első körben az volt a legfontosabb, hogy megismerjük egymást a játékosokkal, és olyan munkát végezzünk, amellyel kivívjuk egymás tiszteletét. Hosszú, fárasztó, de eredményes időszakot töltöttünk együtt. Szeptemberben két teljesen különböző ellenféllel mérkőztünk meg, több új játékos is bemutatkozhatott a válogatottban, úgy gondolom, hogy a társaság a pályán és azon kívül is összekovácsolódott – értékelt a szövetség hivatalos oldalának a német szakember.

 

A magyar válogatott a 4-es számú selejtezőcsoportban szerepel, 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel jelenleg a negyedik helyet foglalja el. A csoportot már megnyerte Portugália, amely 7 győzelemmel és 1 döntetlennel áll, gólaránya 24-1.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz