Sallai elfeledtetné az andorrai kudarcot: "Olyan meccset játszottunk, amit mindenki kitörölne az életéből"

Sallai Roland a karanténszabályok miatt visszatért a klubcsapatához. A Freiburg magyar válogatott támadója elmondása szerint kicsit feszülten várja az Andorra elleni vb-selejtezőt, és reméli, csapattársai kijavítják a négy évvel ezelőtti csorbát.
Csakfoci Admin 2021. március 31., szerda 18:16
Sallai Roland a karanténszabályok miatt visszatért a klubcsapatához. A Freiburg magyar válogatott támadója elmondása szerint kicsit feszülten várja az Andorra elleni vb-selejtezőt, és reméli, csapattársai kijavítják a négy évvel ezelőtti csorbát.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. március 31., szerda 18:16

Sallai Roland, a Freiburg magyar válogatott támadója előbb a Lengyelország, majd a San Marino elleni vb-selejtezőn is eredményes volt. A 23 éves játékos azonban az Andorra elleni meccsen nem lehet ott, mivel a klubja visszarendelte őt - csakúgy, mint Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is.

- A karanténszabály miatt előbb kellett visszatérnem a klubcsapatomhoz. Jelen pillanatban karanténban vagyok, holnap vagy holnapután tudom elkezdeni az edzéseket a csapatommal, szombaton már bajnokim lesz. Hamarosan megcsinálom a második koronavírus-tesztet, remélhetőleg negatív lesz és vissza tudok térni a csapathoz - kezdte Sallai Roland a LifeTV Ébredj velünk című műsorában, majd elmondta, hogyan várja az Andorra elleni vb-selejtezőt. - Egy kicsit feszülten fogom nézni a meccset. Pár évvel ezelőtt egy olyan mérkőzést játszottunk, amit mindenki kitörölne az életéből. 1-0-s vereséget szenvedtünk Andorrában és ez sok emberben megmaradt. Mi is nagyon csalódottak voltunk. Remélem, ezt kijavítják a fiúk, ugyanis nagyon jó a csapat, a hangulat és extra motiváltak a játékosok. Szeretnénk kijavítani ezt a kis csorbát, mert nem nézett ki jól.

Sallai mellett Gulácsi és Orbán sem lehet ott ma este Andorrában, ami kisebb fejtörést okozhat Marco Rossi szövetségi kapitánynak. A Freiburg légiósa úgy gondolja, ez nem lehet különösebb probléma az együttesnek.

- Megmutattuk, hogy a kulcsemberek nélkül is vannak ugyanolyan jó képességű játékosaink. A Nemezetek Ligájában is megmutattuk, három-négy kulcsjátékos hiányzása ellenére is voltak olyanok akik, tudták pótolni őket. Nem lehet ezzel probléma ma sem.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnoksággal kapcsolatban elmondta: már nagyon várja kontinenstornát, és sokat gondol rá.

- Nekem most első a klubcsapatom. Úgy készülök, hogy hétről hétre jó teljesítményt nyújtsak. Nagyon inspirál, hogy Cristiano Ronaldóval együtt pályára léphetek. Volt már szerencsém ellene játszani. Rendkívül jó játékos, akitől sokat lehet tanulni. Várom már ezeket a mérkőzéseket.

Végül a személyes, jövőbeli céljairól is szót ejtett.

- Nagy céljaim, álmaim vannak. Egy topbajnokság topcsapatához szeretnék igazolni, ezért dolgozok mindennap, hogy összejöjjön. Úgy gondolom, jó úton járok ebben a tekintetben. Pár hete hosszabbítottunk, ami szintén jó visszajelzés volt a Freiburg részéről. Dolgozok keményen és remélem, egyszer el tudom érni ezt a célt - zárta szavait Sallai Roland.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz