Wolverhampton, 2022. június 13. Marco Rossi, az angolok elleni, másnapi Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a wolverhamptoni Molineux Stadinban 2022. június 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Rossi rendhagyó ötlete: “Megbeszélem Csányi Sándorral, hogy a sorsolás előtt egy nappal rúgjon ki” 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya is elmondta a várakozásait a vasárnapi Eb-sorsolást megelőzően.
Budai László 2022. október 8., szombat 15:31
Wolverhampton, 2022. június 13. Marco Rossi, az angolok elleni, másnapi Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a wolverhamptoni Molineux Stadinban 2022. június 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd
A magyar válogatott szövetségi kapitánya is elmondta a várakozásait a vasárnapi Eb-sorsolást megelőzően.
Szerző: Budai László 2022. október 8., szombat 15:31

Vasárnap délben megtartják a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását, amelyet a magyar nemzeti tizenegy az első kalapból vár. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint több, a második kalapba csúszott “sztárválogatott” bosszús is lehet emiatt.

- Akik a Nemzetek Ligájában elért eredményeinket relativizálják, mondván, ez a sorozat egyáltalán nem fontos az elitválogatottak számára, azoknak csattanós választ ad majd az Európa-bajnoki sorsolás - mondta a MOL Csapatnak Marco Rossi kapitány.

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy Franciaországnak vagy Angliának mindegy lenne, hányadik kalapból várja a sorsolást, hiszen most úgy áll a helyzet, hogy akár Németországot vagy Olaszországot is kaphatják csoportellenfélnek. Biztos vagyok benne, hogy a Nemzetek Ligája-sorozat kezdetekor nem úgy számoltak, hogy kicsúsznak az első kalapból.

Rossi arra is reagált, lenne-e olyan csapat, amelyet elkerülne.

- Nem szeretnék se álom-, se halálcsoportokról beszélni, mert az eddigi szereplésünkkel is bizonyítottuk, hogy a sikerek és a kudarcok ugyanúgy tőlünk függnek. Nem szeretnék Angliával játszani, mert olyanok lennének ellenünk, mint egy felbőszült bika. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szeretnék megtorolni a becsületükön ejtett csorbát, és nagyon agresszívan nekünk rontanának mindkét meccsen - mondta nevetve Rossi, aki egy rendhagyó ötlettel is előállt a sorsolás előtt.

- Hagyományosan peches vagyok minden sorsolásnál, emlékszem, a Honvéddal is megkaptuk a Ferencvárost a Magyar Kupában akkor, amikor a többi NBI-es csapat még harmadosztályú, vagy megyei csapatokat kapott. De nem is kell ilyen messzire menni, hiszen mind az Európa-bajnokságon, mind a Nemzetek Ligájában a lehető legnehezebb csoportba kerültünk.

- Az az ötletem támadt, hogy megbeszélem Csányi Sándor elnök úrral, hogy a sorsolás előtt egy nappal rúgjon ki, aztán a sorsolás után alkalmazzon újra, hátha tényleg csak én vonzom be a nehéz csoportokat

- tette hozzá nevetve Marco Rossi.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod!

A kalapok beosztása

Nemzetek Ligája-kalap

Hollandia
Horvátország
Spanyolország
Olaszország

1. kalap

Dánia
Portugália
Belgium
Magyarország
Svájc
Lengyelország

2. kalap

Franciaország
Ausztria
Csehország
Anglia
Wales
Izrael
Bosznia-Hercegovina
Szerbia
Skócia
Finnország

3. kalap

Ukrajna
Izland
Norvégia
Szlovénia
Írország
Albánia
Montenegró
Románia
Svédország
Örményország

4. kalap

Georgia
Görögország
Törökország
Kazahsztán
Luxemburg
Azerbajdzsán
Koszovó
Bulgária
Feröer-szigetek
Észak-Macedónia

5. kalap

Szlovákia
Észak-Írország
Ciprus
Belarusz
Litvánia
Gibraltár
Észtország
Lettország
Moldova
Málta

6. kalap

Andorra
San Marino
Liechtenstein

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz