Rossi: "Nem előny, hogy a szerbek 120 percet játszottak" - 4-5 helyen változhat a kezdő

Marco Rossi szövetségi kapitány és a Bulgária ellen gólt szerző Nikolics Nemanja válaszolt az újságíróknak Belgrádban, a vasárnapi Szerbia elleni Nemzetek Ligája-találkozó előtt.
Csakfoci Admin 2020. október 10., szombat 20:32
Marco Rossi szövetségi kapitány és a Bulgária ellen gólt szerző Nikolics Nemanja válaszolt az újságíróknak Belgrádban, a vasárnapi Szerbia elleni Nemzetek Ligája-találkozó előtt.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. október 10., szombat 20:32

A magyar válogatott szombaton délelőtt 11 órakor egyórás edzésen vett részt a csütörtöki mérkőzés helyszínén Szófiában, majd az ebédet és a csendespihenőt követően elindult Belgrádba, ahol repülőgépe nem sokkal este 6 óra előtt landolt. A tréningen - a klubjához már tegnap visszatérő Sallai Rolandot kivéve - minden játékos részt vett, vagyis mindenki egészséges.

A hangsúly természetesen a regeneráláson és a taktikán volt ezúttal, hiszen ahogy azt a - már Belgrádban tartott - sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány elmondta, sokat kivett a játékosokból a Bulgária elleni mérkőzés.

- A Szerbia elleni kezdőcsapatban 4-5 helyen egészen biztosan lesz változás a Bulgária ellenihez képest - kezdte Marco Rossi. - Természetesen most is folyamatosan figyeljük minden játékos fizikai állapotát és többen is vannak, akik valóban teljesen kihajtották magukat csütörtökön, ráadásul ezúttal ugyebár nem csak egy mérkőzés vár még ránk, hanem kettő, két igen erős ellenfél ellen, így jól kell sáfárkodnunk az erőnkkel, de emellett az elsődleges a játékosok egészsége.

A szövetségi kapitány ezután az ellenfél erősségeiről is beszélt:

- A szerb nagyon jó csapat, így nem hiszem, hogy összességében előny lenne számunkra, hogy ők 120 percet játszottak Norvégia ellen, mivel a teljes keretük erősebb a miénknél, így akár a cserejátékosaikkal is nagyon jók, elég a két csapat keretének az értékét összehasonlítani. Aki kicsit is jártas a labdarúgás világában, nagyon jól tudja, hogy a szerb válogatott agilis, harcos focit játszik, így nekünk is ezeket az erényeinket kell kidomborítanunk, ha eredményesek akarunk lenni ellenük.

A bolgárok elleni harmadik gól szerzője, Nikolics Nemanja is válaszolt az újságírók kérdéseire:

- Nagyon fontos számunkra ez a meccs, mert Szerbia és mi is csak egy győzelemmel tarthatjuk életben a győzelmi esélyeinket a Nemzetek Ligája-csoportunkban. Mindketten egy fontos győzelem után vagyunk, hiszen nekünk a Bulgária, nekik pedig a Norvégia elleni siker volt a legfontosabb a mostani 3 meccs közül, így kellő, de nem túlzott magabiztosságot ad számunkra, hogy azt a meccset megnyertük. Kitűnő csapat a szerb, nagyon oda kell figyelnünk ellenük. Nagyon motiváltan és precízen kell játszanunk ellenük, ha sikeresek akarunk lenni. Mindezeket figyelembe véve én jó meccsre számítok vasárnap este.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint

Gulácsi - Lang, Botka, Szalai A. - Nego, Schäfer, Nagy, Holender - Gazdag - Nikolics, Könyves

Olvastad már?
Nikolics: "Megfosztanak minket egy különleges érzéstől" - az Eb-n is játszana a szerbekkel
Nemanja Nikolics, a magyar válogatott támadója különleges érzésekkel várja a vasárnapot, amikor is Nemzetek Ligája-mérkőzésen először játszhat Szerbia ellen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz