A magyar válogatott játékosok jó hangulatban várják a szerbek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést, hiszen Marco Rossi együttese 3-1-re legyőzte idegenben a bolgárokat Európa-bajnoki pótselejtezőn csütörtökön este.

A MOL Fehérvár FC válogatott támadója, Nikolics Nemanja a Szerbia elleni NL-meccset megelőzően nyilatkozott a belgrádi Sportski Zurnalnak.

Sikeresen vettük az akadályt a bolgárok ellen, ami egyáltalán nem azt jelenti, hogy félvállról fogjuk venni a mérkőzést a Marakanában. A célunkat teljesítettük, akárcsak Szerbia Oslóban. Minden feltétel adott egy jó mérkőzéshez a Nemzetek Ligájában – kezdte a zentai születésű csatár, aki pályafutása során már megfordult többek közt a lengyel Legia Warszawában és az MLS-beli Chicago Fire együttesében is – Az egész meccs alatt nem játszottunk olyan jól, mint ahogy tudunk. Nagy volt a nyomás, mert Budapest az egyik olyan város, amely jövőre az Eb-nek otthont ad. A bolgároknak is voltak lehetőségeik, a kapusunk, Gulácsi kétszer is nagyot védett. Azonban a második félidő elején megszereztük a második gólunkat, majd belőttem a harmadik gólt a rivális kapujába.

A fehérváriak válogatott játékosa az utolsó Eb-pótkvalifikációs ellenfélről, Izlandról is szót ejtett.

Az izlandiak jobbak a bolgároknál, ezért ki kell javítanunk a hibákat. Nagy fontos, hogy idegenben három gólt szereztünk. Nehéz meccs vár ránk november 12-én. Legutóbb, még 2016-ban a franciaországi Európa-bajnokságon 1-1-es döntetlent játszottunk velük, majd mindkét csapat bejutott a nyolcaddöntőbe. Remélem, hogy a szurkolók hozzá fognak segíteni minket a Eb-re való kijutásban. Bár a Puskás Aréna teljes kapacitása nem lesz teljes, csak a 30 százaléka, ami 20 ezer nézőt jelent.

A sors fintora, hogy Nikolics vasárnap éppen Szerbia ellen játszhat, ahol született, majd felnőtt.

Örülök, hogy végre a Marakanában fogok játszani. Sajnálom, hogy nem lesznek nézők, de hallottam, hogy a hangulat mindig nagyon jó volt. Kár, hogy megfosztanak minket egy különleges érzéstől. Eddig csak a Videoton színeiben játszottam barátságos mérkőzést a Partizan ellen. Magyarországon játszottuk a visszavágót, remélem, majd a jövő évi Eb-n a kieséses szakaszban is megmérkőzhetünk egymás ellen.

Szerb-magyar: Svájci bíró fújja az elégedett csapatok meccsét – minden hír az NL-mérkőzésről itt!