Rossi: "Egy biztos, nem félünk senkitől", Southgate "szigorú tizenegyesről" beszélt - edzői értékelések

A magyar válogatott szombaton 60 év után legyőzte Angliát a Nemzetek Ligájában - így értékelték a találkozót a szövetségi kapitányok.
Póczik Dávid 2022. június 4., szombat 21:45
A magyar válogatott szombaton 60 év után legyőzte Angliát a Nemzetek Ligájában - így értékelték a találkozót a szövetségi kapitányok.
Szerző: Póczik Dávid 2022. június 4., szombat 21:45

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Marco Rossi (Magyarország): - Nincs idő, hogy ünnepeljünk, három nap múlva Olaszország ellen kell játszanunk. Természetesen örülök a fiúknak, mert csodálatos munkát végeztek. Szenvedtünk, mert egy fantasztikus csapat ellen játszottunk, voltak nehéz pillanataink, de együtt küzdöttünk és egységesek voltunk. Voltak hibáink, de a hozzáállás fantasztikus volt és volt néhány olyan pillanat, amikor kifejezetten jól futballoztunk. Mindent együttvéve úgy hiszem, hogy a döntetlen talán igazságosabb lett volna, de boldogok vagyunk. Azon dolgozunk, hogy kitegyük a szívünket a pályára, a játékosok lépésről-lépésre fejlődnek és nem félnek senkitől. Nyerhetünk, veszíthetünk, játszhatunk jól vagy rosszul, de biztosan nem félünk senkitől. Ma megvan a három pont. Sokan azt mondták, ezen a hat meccsen sem pontunk, sem szerzett gólunk nem lesz. Lehet, hogy ez a realitás, de a labdarúgás egy olyan sport, ahol nem mindig a legerősebb nyer. Nagyon szervezettek voltunk, tökéletesen követtük a taktikát, látszódott az akaratunk, szóval csak gratulálni tudok a srácoknak. (m4sport.hu)

Gareth Southgate (Anglia): - Azt gondolom Magyarország kiválóan játszott, sok problémát okozott a kontratámadásaival, jól járatta a labdát, mi pedig nem játszottunk a szintünkön és szerintem a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de a tizenegyest befújták, a végén pedig nem voltunk elegek. Ma nem szereztünk gólt, csalódott vagyok, amiért nem találtunk be. Tudjuk, hogy milyen nehéz feltörni ezt a védelmet, ezt a Wembley-ben is éreztük és hátrányban még nehezebb így játszani. Szerintem a tizenegyes - akárcsak a Wembley-ben - elég szigorú volt. A VAR nem fogja megváltoztatni, hiszen nem egyértelmű hibáról van szó, de a legtöbb esetben ezt a tizenegyest nem adták volna meg. (m4sport.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz