Rossi: "A törökök kicsit lebecsültek minket, ennél Klopp vagy Guardiola sem tud többet tenni" - részletes értékelés

Rossi szerint a törökországi első félidő a legjobb játékrész volt, amit a válogatottnál eltöltött időszaka alatt látott.
Dudás Gábor 2020. szeptember 4., péntek 8:48
Rossi szerint a törökországi első félidő a legjobb játékrész volt, amit a válogatottnál eltöltött időszaka alatt látott.
Szerző: Dudás Gábor 2020. szeptember 4., péntek 8:48

"Meg is lepődtek a taktikánkon"

Mint ismeretes, a magyar válogatott bravúros, 1-0-s győzelmet aratott az új Nemzetek Ligája-idény első mérkőzésén, Törökországban. Így értékelte a csütörtöki találkozót Marco Rossi szövetségi kapitány.

Az első félidőben nagyon jól teljesítettünk, megítélésem szerint ez volt az eddigi legjobb félidőnk, mióta én vagyok a szövetségi kapitány. A törökök több játékosunkat nem ismerték, picit talán kicsit le is becsültek bennünket, és úgy láttam, picit meg is lepődtek a taktikánkon.

A fordulás után picit fáradtabbak voltunk, mint ők, túl sokat kellett védekeznünk, túlságosan hátul helyezkedtünk el az első félidőhöz képest. A szünet előtt sok lehetőségünk volt, két kapufát is lőttünk, a másodikban viszont inkább az ellenfelünknek voltak helyzetei, de összességében megérdemelt győzelmet arattunk – fogalmazott a kapitány.

Olvastad már?
A török kapitány: "A magyarok a leggyengébbek, de igazi harcosok"
Senol Günes szerint taktikailag és mentalitásban is a török csapat fölé nőtt a magyar válogatott, amely meglepte őket támadásban és védekezésben is.
Elolvasom

"Ezt a kockázatot fel kellett vállalnunk"

Rossi kitért arra is, hogy a kevésbé rutinos játékosok is beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, és hogy az is jó döntésnek bizonyult, hogy a rengeteg elemzést követően taktikai változtatással készültünk az összecsapásra.

A három belső védős felállás nem teljesen új, kétszer már játszottunk ebben a rendszerben, és ilyen hadrendben csak egy gólt kaptunk eddig. Az elmúlt időszakban rengeteg statisztikát vizsgáltunk meg, és arra jutottunk, hogy ebben a felállásban kevesebb helyzetet dolgoztak ki ellenünk a riválisaink. Kevés idő állt a rendelkezésünkre, azt kértem a játékosoktól, hogy küzdjenek az országukért, és mutassák meg, hogy képesek a harcos futballra.

Végül 2-3 edzés után is nagyon jól teljesítettünk. Ennyi idő alatt Klopp vagy Guardiola sem tud többet tenni...

A sikerünk igazi csapatmunka volt, különleges dolgot hoztak össze a játékosok és a szakmai stáb. Bizonyítási lehetőséget adtunk néhány kevesebb tapasztalattal rendelkező játékosnak, de ezt a kockázatot fel kellett vállalnunk, és végül mindenki nagyon jó csapatmunkát végzett, megmutattuk, hogy egységesek vagyunk.

"Az oroszok ellen még nehezebb dolgunk lesz"

A tréner szerint az oroszok elleni, vasárnapi találkozó még ennél is nehezebb lehet majd.

- Ez a győzelem csak az első lépés volt, sok lépés vár még ránk a céljaink eléréséhez, ám ennek a mérkőzésnek önbizalmat kell adnia a folytatásra. Az oroszok ellen még nehezebb dolgunk lesz, mert vasárnapi ellenfelünk labdarúgói már hosszabb ideje játékban vannak, lement hat forduló a bajnokságukból, ezért várhatóan fizikálisan is remek állapotban lesznek, így ellenük várhatóan még nehezebb lesz pontot szerezni – tette hozzá a szakember. (MLSZ/csakfoci.hu)

Olvastad már?
Szoboszlai a török-verésről: "Szala is mondta, ez egy háború, az elsőtől az utolsó percig ki kell futnod a lelked"
Szoboszlai Dominik szerint véghez vitték azt, amit a mérkőzés előtt elterveztek. Hozzátette, a mostani siker kulcsa a csapatmunka volt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz