Orbán és a "Puszta ereje": A magyar válogatott miatt is lett a Bundesliga egyik legjobb védője

"Hihetetlen lökést adott" elmondása szerint Willi Orbánnak, hogy az ősszel úgy döntött, a magyar válogatottságot választja jövőjeként.
Dudás Gábor 2019. február 28., csütörtök 15:41
"Hihetetlen lökést adott" elmondása szerint Willi Orbánnak, hogy az ősszel úgy döntött, a magyar válogatottságot választja jövőjeként.
Szerző: Dudás Gábor 2019. február 28., csütörtök 15:41

Mint arról beszámoltunk, az RB Leipzig egy kései, a 89. percben született Willi Orbán-góllal mentett pontot a Hoffenheim elleni bajnokin (1-1). Az ősz óta magyar válogatott védő ezzel tovább folytatta remek sorozatát, hiszen nem csak nagyon jó formában, de gólerősen is futballozik, négy gólnál jár már a Bundesliga-idényben.

A lipcseiek csapatkapitánya elárulta a Kickernek, hogy a magyar válogatottság is kellett ahhoz, hogy igazán elkapja a fonalat.

- Az első válogatott meccsem Magyarország színeiben (Görögország ellen, tavaly október 12-én - a szerk.) hihetetlen lökést adott. Nem csak játékosként, de emberként is, személyes értelemben

- mondta a 26 éves Orbán, aki pár hónapja úgy döntött, édesapja szülőhazájának nemzeti csapatát választja azok után, hogy 2014-ben és 2015-ben még a német U21-es válogatottban játszott. A bekk szerint a magyar válogatottbeli élmények klubszinten is pozitív hatással voltak rá, ennek is köszönhetően tudta visszavenni pár hónapja megingott kezdőcsapatbeli helyét Lipcsében.

Eközben egy másik nagy német lap, a Bild is kiemelten foglalkozott TORbánnal - a német "tor", azaz "gól" szóval játszott a szerző -, mondván a védő

a "Puszta erejét"

immáron magáénak tudva magyar válogatottságával nem csak az előrejátékban lett kiemelkedő, de az elsődleges, azaz védőfeladatait is ragyogóan látja el. Szalai Ádámék ellen például a párharcai 71,4 százalékát megnyerte, nem véletlenül lett a mezőny legjobbja.

Mindeközben csapatkapitányként és vezéregyéniségként is óriási önbizalmat adott neki, hogy hosszú évek tépelődése után (a német és lengyel helyett) a magyar válogatott tagja lett - mindez a lap szerint a pályán és pályán kívül is meglátszik rajta.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz