Nemzetek Ligája: Brutális csoportba kerülhet a Rossi-csapat - megvannak a kalapok

Az európai szövetség december 16-án 18 órakor Montreaux-ben tartja meg a Nemzetek Ligája 2022/23-as kiírásának csoportsorsolását. A magyar válogatott az előző kiírásban csoportgyőztes volt a B ligában, így jövőre az A ligában, Európa 16 legerősebb csapata között fog szerepelni.
Csakfoci Admin 2021. december 2., csütörtök 20:00
Az európai szövetség december 16-án 18 órakor Montreaux-ben tartja meg a Nemzetek Ligája 2022/23-as kiírásának csoportsorsolását. A magyar válogatott az előző kiírásban csoportgyőztes volt a B ligában, így jövőre az A ligában, Európa 16 legerősebb csapata között fog szerepelni.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. december 2., csütörtök 20:00

A sorsolást feljutóként az A liga 4. kalapjából várja Marco Rossi együttese. Itt szerepel Wales, Ausztria és Csehország is, így velük biztosan nem kerül egy csoportba a magyar válogatott.

Három csoport ellenfelünk az alábbi kalapokból fog kikerülni:

1. kalap: Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Belgium
2. kalap: Portugália, Hollandia, Dánia, Németország
3. kalap: Anglia, Lengyelország, Svájc, Horvátország

A sorsolást a D liga csoportjainak sorsolásával kezdik és az A liga beosztása készül el utolsóként. Az A liga sorsolása során először a 4. kalapban lévő csapatokat húzzák ki. Az első kihúzott válogatott az 1. csoportba kerül, a másodikként kihúzott a 2-es jelűbe, és így tovább, majd azonos módon kerülnek be a 3., a 2. és az 1. kalap csapatai is egy-egy csoportba.

Az egy csoportba kerülő csapatok idegenben és hazai pályán is játszanak egymással, 6 csoportmérkőzésből négyet 2022. június 2. és 14. között játszanak le, az utolsó kettőt pedig szeptember 22. és 27. között - írja az mlsz.hu.

A korábbi kiírásokhoz hasonlóan a csoportelsők feljutnak az eggyel felettük lévő ligába - kivétel az A liga, ahonnan a csoportelsők a Nemzetek Ligája 2023 júniusában megrendezésre kerülő döntőjébe jutnak be, - a csoportutolsók pedig eggyel alacsonyabb ligában szerepelnek majd a következő NL-kiírásban. A Nemzetek Ligájából ezúttal is ki lehet majd jutni a következő Európa-bajnokságra, ennek feltételei viszont még nem ismertek, mert a három év múlva esedékes kontinenstorna versenykiírását csak 2022. júniusára készíti el az UEFA.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz