Nekiment a magyar szurkolóknak egy svájci lap - Gulácsi és a védelem is a célkeresztben

A szombati világbajnoki selejtező negatívumai között kétszer is érintett a magyar válogatott, illetve szurkolótábora. Utóbbinak egyik csoportja csapta ki a biztosítékot azzal, ahogyan az utcákon viselkedett.
Dudás Gábor 2017. október 9., hétfő 9:16
A szombati világbajnoki selejtező negatívumai között kétszer is érintett a magyar válogatott, illetve szurkolótábora. Utóbbinak egyik csoportja csapta ki a biztosítékot azzal, ahogyan az utcákon viselkedett.
Szerző: Dudás Gábor 2017. október 9., hétfő 9:16

A szombati Svájc-Magyarország világbajnoki selejtező (5-2) legnagyobb pozitívumait és legemlékezetesebb negatívumait is összeszedte cikkében a 20min.ch. Míg például Vladimir Petkovic svájci szövetségi kapitány játékrendszere, a hazai válogatott elszántsága és mentalitása, Granite Xhaka domináns és Steven Zuber eredményes futballja, illetve a meccsnek helyszínt adó Parc Saint-Jacques borjúkolbásza is jó értékelést kapott, addig a portál elővette a svájciak egyébként jól muzsikáló gépezetének egyetlen gyenge pontját, a Seferovic-Shaqiri duó kohéziójának jól látható hiányát is.

"Élete legszörnyűbb estéje Bázelben"

A többi negatívum viszont a lap szerint a magyar válogatotthoz köthető. Például érthető okokból kritizálták a teljesítménye miatt már elnézést kérő Gulácsi Péter és a magyar védelem teljesítményét is.

"Szegény magyar kapus kétségkívül élete egyik legszörnyűbb estéjét élhette át Bázelben. Az ügyetlenségének és balszerencséjének kombinációjából született hibái még durvább eredménnyel is szolgálhattak volna, ha Seferovic pontosabban céloz. Természetesen az előtte játszó és átjáróháznak bizonyuló védelem is hibáztatható, hiszen mégiscsak öt gólt kaptak" – fogalmaz a szerző.

"Talán említést sem érdemelnek..."

A kritikából, méghozzá a súlyosabb fajtából járt a magyar szurkolóknak, pontosabban a Bázelbe látogató drukkereink egy csoportjának is. Meg is indokolták részletesebben, hogy miért. Mint arról beszámoltunk és ahogy azt be is mutattuk, szurkolóink jó hangulatot teremtettek, többször csak a mieink buzdítását lehetett hallani a St. Jakob-Parkban, ugyanakkor a helyi hangosbemondó több alkalommal is sportszerű szurkolásra szólította fel a drukkereinket.

A lapnak azonban nem a stadionban mutatott viselkedésükkel volt baja.

"Talán említést sem érdemelnek, talán jobb lenne eltakart arccal, némán elsétálni mellettük. Fontos először is megjegyezni, hogy az alábbiakban a megjelent és fantasztikusan drukkoló magyar szurkolók talán mintegy 10 százalékáról van szó. Ugyanakkor fontos megjegyezni az egy sporteseményen megjelenő szélsőséges csoport felbukkanását.

Néhányan ugyanis ostoba és mocskos viselkedésükkel hívták fel a figyelmet magukra Bázel utcáin, elkeserítő és felháborító módon még náci üdvözlő mozdulatokat is használva, miközben néhány színesbőrű embert zaklattak, sőt, egy mozgássérültet is kifiguráztak.

Ez a kisebb szurkolói csoport szolgáltatta a szombati nap legrosszabb "élményét" – írják.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz