Nagyon rossz hír a magyar válogatottnak: Műteni kell Sallait, nem játszhat az NL-meccseken - ennyit kell kihagynia

A magyar válogatott támadójának a szemgödrében tört el egy csont, amit meg kell erősíteni, emiatt biztosan nem játszhat a németek és az olaszok ellen.
Budai László 2022. szeptember 13., kedd 10:01
A magyar válogatott támadójának a szemgödrében tört el egy csont, amit meg kell erősíteni, emiatt biztosan nem játszhat a németek és az olaszok ellen.
Szerző: Budai László 2022. szeptember 13., kedd 10:01

Mégis műteni kell Sallai Rolandot, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Freiburg magyar válogatott támadóját, aki szeptember 3-án a Bayer Leverkusen elleni összecsapáson sérült meg súlyosan.

A 25 éves futballista édesapja, Sallai Tibor kedden az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy fia éppen a műtőben van, a szemgödrében tört el egy csont, amit meg kell erősíteni. Hozzátette, a látásával nincs gond, de félő, hogy az elmozdult csont úgy marad, emiatt van szükség az operációra.

Az orvosok szerint Sallai Roland négy hét múlva léphet pályára újra. A szélsőnek így a szeptember 23-i németek, valamint a három nappal később sorra kerülő olaszok elleni Nemzetek Ligája-találkozót várhatóan ki kell hagynia.

A támadót a leverkuseni Jonathan Tah úgy rúgta arcon, hogy a cipője a szemét is érte. Sallait az eset után percekig ápolták, végül a közönség vastapsa és éltetése közepette hordágyon vitték le a pályáról, majd lecserélték, később pedig kórházba szállították kivizsgálásra.
(mti)

Olvastad már?
Magyar válogatott: Hiába a gólok, a támadó nem "jelentkezett be" a csapatba, inkább időt kért
Kalmár Zsolt szerint még nem tudna olyan teljesítményt nyújtani, amilyet Marco Rossi elvár tőle, ezért nem is számít a válogatott meghívóra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz