Nagy Ádám: Ebben lett más a magyar válogatott Marco Rossival

"Érkezett egy olyan szövetségi kapitány, akiben mi, játékosok megbízunk" - a magyar válogatott alapembere Marco Rossiról és a lassan egy éve regnáló kapitány érkezésével bekövetkezett változásokról.
Dudás Gábor 2019. június 14., péntek 8:40
"Érkezett egy olyan szövetségi kapitány, akiben mi, játékosok megbízunk" - a magyar válogatott alapembere Marco Rossiról és a lassan egy éve regnáló kapitány érkezésével bekövetkezett változásokról.
Szerző: Dudás Gábor 2019. június 14., péntek 8:40

Szinte napra pontosan egy éve még George Leekensnek hívták a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, akivel otthon háromból háromszor (Kazahsztán, Skócia, Ausztrália) kikapott a nemzeti csapat. A belga trénert követő Marco Rossival viszont egy remek hazai széria kezdődött: az olasz szakember eddigi öt Groupama Arénában lejátszott meccséből mindegyiket (Görögország, Észtország, Finnország, Horvátország, Wales) megnyerte a válogatott.

A válogatott alapembere, Nagy Ádám szerint nem véletlen a nagy kontraszt, hiszen épp Rossi jelenti a különbséget.

- Amit személy szerint érzek, hogy érkezett egy olyan szövetségi kapitány, akiben mi, játékosok megbízunk, de nemcsak benne, hanem az egész stábjában. Nagyon fontos, hogy egy olyan edző érkezett a saját stábjával, akivel mi, játékosok megtaláltuk a közös hangot.

Abszolút tisztában van a magyar helyzettel, tudja, mennyire szükségünk van a taktikai munkára, akárcsak a lassú tolódásokra. Minden egyes alkalommal jól felkészülünk az ellenfélből. Ezek nagyon nüánsznyi dolgok, de összességében ezek adják azt a kerek, egész dolgot, ami egy győzelemmel ér fel - nyilatkozta a Bolognában légióskodó középpályása a Digi Sport híradójának.

A Rossi-csapat az Eb-selejtező-sorozatban a szlovákok elleni 2-0-s idegenbeli vereség után otthon legyőzte a vb-ezüstérmes Horvátországot, majd idegenben Azerbajdzsánt, kedden pedig az Eb-elődöntős walesi együttest is. A mostani ötmeccses hazai győzelmi szériára 12 éve nem volt példa.

- Ezek a győzelmek és a jelenlegi csoportelsőség adnak nekünk egy kellő adrenalinfröccsöt, de magabiztosságot is kell árasztanunk ezek után. Idegenben megyünk a walesi és a horvát csapathoz, nyilván ott is a győzelemért kell pályára lépnünk. A soron következő meccs az itthoni, szlovákok elleni lesz, mindent meg kell tennünk, hogy behúzzuk - mondta Nagy Ádám.

Olvastad már?
"Rossi berobbant a magyar fociba": Kiből lehet itthon szövetségi kapitány?
Marco Rossi a külföldi edzők közül egyedülálló módon kapitánynak és bajnoknak is mondhatja magát Magyarországon. De hány olyan tréner volt, aki aranyérmet nyert, de a nemzeti csapat kispadjáig nem jutott el, vagy épp fordítva, magyar bajnoki cím nélkül jutottak el a hazai edzői karrier csúcsára?
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új erőnléti edző
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, stábjából ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Ferencváros
Utazókeret
Sok fiatallal, több rutinos játékossal és visszatérőkkel is dolgozhat Pascal Jansen Bad Radkersburgban. Nincs az utazók között Iyinbor Patrick, aki az előző idényben Kecskeméten játszott kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz