Megvékonyodott a válogatott alapemberének törött lába: "Nehéz volt feldogozni" – a részletek

A DAC magyar válogatott középpályása a bokatörése során több mint egy hónapig viselt fekvőgipszet, s ez idő alatt megvékonyodott a lába. Kalmár Zsolt előbb Győrben erősít, majd Dunaszerdahelyen tölti a rehabilitációját, és már tavasszal visszatérne a pályára.
Csakfoci Admin 2019. december 25., szerda 16:00
A DAC magyar válogatott középpályása a bokatörése során több mint egy hónapig viselt fekvőgipszet, s ez idő alatt megvékonyodott a lába. Kalmár Zsolt előbb Győrben erősít, majd Dunaszerdahelyen tölti a rehabilitációját, és már tavasszal visszatérne a pályára.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. december 25., szerda 16:00

Örökre rossz emléket hagyott Kalmár Zsoltban a november 15-i Puskás Aréna stadionavatója, ugyanis a 16-szoros magyar válogatott középpályás a mérkőzés 83. percében ütközést követően szenvedett súlyos sérülést. Még aznap az MRI-vizsgálat kimutatta, a jobb bokája eltört a találkozón, és hónapokig nem léphet pályára a DAC légiósa.

Ártatlan szituációt követően tört el a bokám, hallottam a reccsenést. Két-három percig nagyon fájt, utána már nem annyira. Reméltem is rövid ideig, hogy megúsztam törés nélkül, de sajnos nem így alakult. Annyiból legalább szerencsém volt, hogy nem mozdult el a csont, így nem kellett műteni. Nehéz volt feldolgozni ezt az egészet, ami velem történt, de most már túlvagyok a nehezén – mesélte a Blikknek a 24 éves játékos.

Kalmár több mint egy hónapon keresztül fekvőgipszet viselt, a sérült testrészt nem mozgathatta.

Az öt hét nem is múlt el nyomtalanul, láthatóan vékonyabb a lába, a rehabilitáció során rengeteget kell majd dolgoznia, hogy visszanyerje régi erejét.

A következő időszak is ennek a tükrében telik, a gipsz levételét követően kemény munka vár rá. Az ünnepeken nem csak ez jelent nehézséget, de például az is, hogy megszervezze: a szünet ellenére megfelelő szakember álljon rendelkezésére, akinek a segítségével el tudja végezni a feladatokat.

Először Győrben erősít, majd a DAC-nál elkezdődik január 10-én a felkészülés, ott folytatja a rehabilitációt. A szlovák bajnokság február 15-én rajtol, reméli, addigra teljes intenzitású munkát végezhet. Március 26-án már a válogatott játszik Európa-bajnoki pótselejtezőt Bulgáriában, s ha nyer, 31-én az Izland–Románia csata győztesével küzdhet meg az Eb-szereplésért a Puskás Arénában.

Bízom benne, hogy addigra már lesz a lábamban vagy öt meccs, és jó állapotban állhatok a kapitány rendelkezésére. Csodálatos lenne, ha sikerülne hazai pályán kivívni a részvételt az Európa-bajnokságon – tette hozzá Kalmár, akinek rengetegen segítettek, hogy túltegye agát a történteken, kiváltképp Marco Rossi szövetségi kapitány, és a válogatottbeli csapattársai is

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz