Még a magyar-portugál Eb-meccs is veszélyben lehet a Barca-csillag betegsége miatt - sajtóhír

A magyar-portugál Eb-meccsre is hatással lehet akár Sergio Busquets pozitív koronavírus-teszteredménye spanyol lapinformációk szerint.
Dudás Gábor 2021. június 7., hétfő 10:48
A magyar-portugál Eb-meccsre is hatással lehet akár Sergio Busquets pozitív koronavírus-teszteredménye spanyol lapinformációk szerint.
Szerző: Dudás Gábor 2021. június 7., hétfő 10:48

Mint arról beszámoltunk, koronavírusos lett a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő spanyol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Sergio Busquets, aki emiatt karanténba vonult, és nem játszhat majd a spanyolok első, Svédország elleni Eb-csoportmeccsén Sevillában.

Ugyanakkor Busquets betegsége a portugál válogatottra és a címvédő Magyarország elleni csoportmeccsére is hatással lehet a spanyol AS szerint.

A spanyolok csapatkapitánya ugyanis nem csak, hogy összeölelkezett Cristiano Ronaldóval a két csapat pénteki barátságos mérkőzésén, de több másik portugál futballistával is összeállt például néhány kép erejére, amikor a két ország közös,  2030-as vb-pályázatát népszerűsítették.

Bár a többi spanyol válogatott játékos tesztje egyelőre negatív eredményt hozott, az UEFA-protokollt követve mindannyiuknak 12 napos karaténba kellene vonulniuk az AS szerint.

És mivel a portugálok nemrégiben közvetlenül érintkeztek velük, rájuk is vonatkoznia kellene ennek a szabálynak - írja a lap.

Portugália a társházigazda magyar válogatott ellen, Budapesten kezdi meg szereplését június 15-én, azaz mindössze nyolc nap múlva. Hogy Busquets betegsége erre a találkozóra hatással lesz-e, még kiderül.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz