"Magyarország kegyvesztett lett" - ezt írják rólunk Portugáliában és Svájcban

Míg a svájci oldalak érthetően örömködnek a magyarok botlásán, a portugálok figyelmeztetnek.
Mokány Lajos 2016. szeptember 7., szerda 14:06
Míg a svájci oldalak érthetően örömködnek a magyarok botlásán, a portugálok figyelmeztetnek.
Szerző: Mokány Lajos 2016. szeptember 7., szerda 14:06

"Csak azok lepődnek meg az eredményen, akik nem látták a mérkőzést" – közli a sabado.pt portugál internetes oldal, amely így folytatja az írást: "Közel állt Feröer ahhoz, hogy az első VB-selejtezőforduló legnagyobb meglepetését keltse, különösen a második félidőben. A 86. percben Hansson kapufája bizonyította, a hazaiak komolyan gondolták, hogy győzelemre játszanak."

A cikk hozzáteszi, hogy egy perc múlva Stieber Zoltán megadhatta volna a kegyelemdöfést, de a feröeri Nielsen hárított, és a magyar győzelem egyáltalán nem lett volna megérdemelt. A lap ezután öles betűkkel int óvatosságra: Portugália, figyelem!, majd méltatják a szigetországi csapatot, akik "technikailag nem erősek, viszont egységes csapat benyomását keltették, különösen a második félidőben, amikor a szervezettségen túl szépen járatták a labdát."
Az oldal megjegyzi, Magyarországnak óriási nehézségeket okozott a műfű és szélvihar, ezeket Fernando Santos-nak is figyelembe kell venni az október 10-i selejtezőn. Hozzáteszik, a feröeri labdarúgók óriási alázattal játszanak egy roppant őszinte focit.

A svájci Blick internetes oldala címként közölte hogy „Magyarország megbotlott Feröer-szigeteken”.
A honlap örömmel számolt be arról, hogy a magyarok botlása jó eredmény a svájciak számára. Közölték, hogy a kicsik közül különösen Feröer tűnt meggyőzőnek a VB-selejtezők első fordulójában, amely le tudta nullázni az EB-nyolcaddöntős magyarokat. "Ki gondolta volna ezt?" – teszi fel a lap a költői kérdést.

A szintén svájci srf.ch főcímében azt írja: "Magyarország kegyvesztett lett Feröer-szigeteken – minimális lett győzelem."
Az oldal kitér arra, hogy Magyarország és Lettország nem tűntek különösebben meggyőzőnek az első játéknapon a fő ellenfelek közül. Hozzáteszi: Magyarország nyilván Svájc ellen igyekszik begyűjteni a Feröeren elhullajtott pontokat.

Az rsi.ch azt hangsúlyozza, Magyarország a jó Eb-szereplést követően meglepően halványan szerepelt Feröeren, ahol a döntetlen teljesen reális. Szintén megjegyzik, hogy nyilván ellenük szeretnénk javítani hazai pályán október 7-én, a következő fordulóban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz