Fotó: mlsz.hu

Magyar válogatott: Sok csel, megfojtott ellenfél és nagy xG - a mieink ezekben a mutatókban voltak kiemelkedőek

Több statisztikai mutatóban elöl állnak a magyar játékosok a Nemzetek Ligája A-divíziójában is.
Budai László 2022. október 3., hétfő 19:01
Fotó: mlsz.hu
Több statisztikai mutatóban elöl állnak a magyar játékosok a Nemzetek Ligája A-divíziójában is.
Szerző: Budai László 2022. október 3., hétfő 19:01

Az mlsz.hu összegyűjtötte, hogy az egyértelműen látható sikerek - mint amilyen az NL-csoportban megszerzett 2. hely és az Eb-selejtezők sorsolásán az első kalap elérése volt - mellett milyen statisztikák bizonyítják a magyar válogatott előrelépését.

Az A-liga 3. csoportjában az olaszok, a németek, az angolok és a mieink közül a magyar válogatott kapta a legkevesebb gólt, a teljes A-ligában pedig a második legkevesebbet, ebben a mutatóban egyedül Portugália előzött meg minket.

A magyar válogatott védekezésének hatékonyságát az is jól mutatja, hogy a csoportunkban a magyar csapatnál (61) csak az angol engedett kevesebb lövést az ellenfeleinek (51), illetve mi hajtottuk végre a legtöbb megelőző szerelést (296). Az összes A-ligás csapatot figyelembe véve egyedül Svájc volt jobb nálunk ebben a mutatóban.

Az A-ligában csak a négy csoportgyőztes és Dánia szerzett több gólt Marco Rossi együttesénél. Az olasz szövetségi kapitány érkezése óta megtett utat nagyon jól mutatja, hogy a Nemzetek Ligája első kiírását a 25. helyről kezdte a válogatott, múlt héten pedig a 8. helyen fejezte be a sorozat harmadik kiírását. Csapatunk a helyzetek minőségét jelző xG/lövés mutatóban a második lett a saját csoportjában (0.142), az összes A-csoportos csapatot figyelembe véve pedig a negyedik helyen végzett. Ez az érték azt mutatja, hogy jó minőségű helyzetekből próbálkozhatott a magyar válogatott, ami szintén jelentős javulás az előző évekhez képest.

Mindezek mellett egyéni szinten is komolyat léptek előre játékosaink. Szoboszlai Dominiknél (2,75) egyedül Harry Kane (2,79) rendelkezett magasabb xG (várható gól) értékkel az összes A-ligás játékos közül, és szintén ő volt az, aki a csoportunkban a legtöbb kapura lövéssel (7) próbálkozott.

Az A-ligában Sallai Roland találta el legjobb arányban (80%) a kaput (10 lövés, 8 kaput találó, 2 gól). Sallai Nagy Zsolthoz hasonlóan két gólt szerzett, amivel számos német játékos és Harry Kane mellett a csoport legeredményesebb játékosaiként zárták a küzdelmeket.

A Freiburg játékosa, aki az utolsó két mérkőzésen sérülés miatt pályára sem léphetett, Sterlinggel holtversenyben a legtöbb egy-egy elleni csellel próbálkozott – szám szerint 22-vel. Schäfer András teljesítménye a labdakihozataloknál és a támadásépítésnél is jelentős volt. Öt mérkőzésen (az első németek elleni mérkőzést sárga lapok miatt kihagyta) 229 passzából 184 pontos volt (80%), 5-ből 5 hosszú labdája talált társat, 17 alkalommal passzolta sikeresen a labdát a támadó harmadba, társai pedig 162 alkalommal találták meg őt passzokkal.

A válogatott védelméről már ejtettünk szót csapatszinten, azonban egyénileg is kiemelkedő mutatókat értek el védőink is.

Csoportunkban a legtöbb megelőző szerelést Orbán Willi (52) mutatta be. Őt Szalai Attila (43), majd holtversenyben a német Joshua Kimmich és Lang Ádám (34-34) követi.

Négyesünkben Szalai Attilánál (50) csak Joshua Kimmich (59) próbálkozott több hosszú átadással. A Fenerbahce hátvédjének nevéhez kötődik a csapatból a legtöbb labda támadó harmadba juttatása is (37). Lang Ádám nem csak a megelőző szerelésekben jeleskedett, hanem négyesünkben ő próbálkozott a legtöbb progresszív passzal (47), ráadásul az olaszok elleni mérkőzésen minden védekező párharcát (8) megnyerte.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz