Magyar válogatott: "Fásultság, kamubecsúszások és műkönnyek" – kemény kritika Rajczitól

A korábbi 11-szeres magyar válogatott támadó nem igazán hitte el, hogy igaziak voltak Lovrencsics Gergő könnyei a Wales elleni mérkőzés után, szerinte férfiként kell viselkedni.
Nyikes Zoltán 2019. november 25., hétfő 19:01
A korábbi 11-szeres magyar válogatott támadó nem igazán hitte el, hogy igaziak voltak Lovrencsics Gergő könnyei a Wales elleni mérkőzés után, szerinte férfiként kell viselkedni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 25., hétfő 19:01

A 11-szeres korábbi magyar válogatott támadó, Rajczi Péter volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége, aki a nemzeti csapat Wales elleni mérkőzésével kapcsolatban erős kritikákat fogalmazott meg, valamint kitért arra is, milyen esélyei vannak Marco Rossi szövetségi kapitány játékosainak a Bulgária elleni pótselejtezőn.

– Azt nem bírja el egy magyar csapat, hogy Kádár Tamás ne topformában játsszon, illetve a visszavonulása után a Juhász Rolandot helyettesítő Willi Orbán sérülését sem – kezdte a harmadosztályú III. Kerületi TVE támadója a Wales elleni vereséggel kapcsolatban. – Lelketlen játékot nem láttam, de fásultságot, kamubecsúszást és műkönnyeket igen, de mindenki próbálta magát odatenni - kisebb-nagyobb allűrökkel. Nem igazán hittem én el azt a sírást, de lehet, hogy igaz volt... (utalt Rajczi Lovrencsics Gergőre, aki a földön ülve zokogott a lefújást követően - a szerk.).

Inkább föl kell emelni a fejet és kihúzni a mellett, menni tovább és csinálni, férfiként viselkedni.

Nem szeretem a sírást, bár biztos van olyan alkalom, amikor elérzékenyülnék, például akkor, amikor kijutunk az Eb-re, vagy már ott vagyunk és elérünk egy jó eredményt. A kamubecsúszást pedig egy ötéves kissrác is látja, hogy aki 48 méterről berepül, hogy lássák, ő hajt, küzd, lerakja magát a földre és kizárja magát a játékból, simán elviszik mellette a labdát, ez sem túl jó reklám neki. Olyan példát kell követni, mint Szalai Ádámé, aki küzd, hajt és mindig önmagát adja.

Rajczi a pótselejtezőről elmondta, szerencsés a sorsolás, bár a bolgárok is örülhetnek a magyar válogatottnak az utóbbi mérkőzéseket látva. Hozzátette, Marco Rossinak most össze kell kapnia a brigádot, van rá négy hónapja, ami jó.

– Láttam néhány játékost, akik kicsit belefáradtak ebbe. Szívesen látnék új arcokat, akár Gyurcsót, akár Cserit ki kellene próbálni, szerintem kell a frissítés és minél többet együtt kell lennie majd a csapatnak, és összerázni őket – mondta Rajczi.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz